naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vanaf 19 juni '17: werken drinkwaternet Kromstraat en Kattestraat Kruibeke

19 juni ’17 (ma)
Na de zomer zullen de werken in opdracht van Riopact starten aan de riolering en de wegenis in de Kromstraat. In het kader van deze werken plant De Watergroep vanaf 19 juni al werken aan haar drinkwaternet in.

Er zullen aanpassings- en vernieuwingswerken gebeuren aan het bestaande waterleidingsnet. Ook zullen alle huishoudelijke aftakkingen op de nieuwe hoofdleiding worden overgekoppeld.

Planning

- Voorziene startdatum: maandag 19/06/2017
- Voorziene einddatum (leidingaanleg + overkoppelingen): vrijdag 01/09/2017

Bereikbaarheid
Tijdens de werken zal de Kromstraat afgesloten worden met uitzondering voor landbouwers die op de velden moeten en plaatselijk verkeer. De woningen zijn in principe steeds bereikbaar, tenzij op het ogenblik dat de kruising met de oprit wordt gerealiseerd.

Omleiding
Er wordt een omleiding voorzien via Kattestraat – Doorn – Boerenstraat.
 
Wateronderbrekingen
Als gevolg van deze werken zullen wateronderbrekingen noodzakelijk zijn. Bewoners worden hiervan tijdig op de hoogte worden gebracht door middel van een apart bericht waarin duidelijk de periode zal opgenomen worden wanneer deze onderbrekingen zullen plaatsvinden.

Beschrijving van de werken
De Watergroep voorziet – aan de kant van de onpare huisnummers - een volledige vernieuwing van de waterleiding tussen Kromstraat 25 en het kruispunt van de Kromstraat met de Boerenstraat. Voorts wordt ter hoogte van het kruispunt van de Kromstraat en de Kattestraat een vernieuwing van het waterleidingsnet voorzien in de zone waar dit nodig is om in latere fase de riolering te kunnen aanleggen.

Synergieën
Tijdens deze werken worden door de aannemer van De Watergroep ook werken uitgevoerd voor Proximus. Deze werken zijn lokale aanpassingen ter hoogte van het kruispunt van de Kromstraat en de Kattestraat.
 
Contactpersonen
- Uitvoerende aannemer waterleidingswerken: Baert en Zonen, Herderstraat 6, 9240 Zele
Contactpersonen:
    - Dirk De Baets: 0496 12 55 07 (dirk.de.baets@baert.be)
    - Pieter Baert: 0490/43 68 96 (pieter@baert.be)
- Toezicht De Watergroep: SDC Waasland, Koning Boudewijnlaan 46, 9160 Lokeren    Contactpersoon: Luc Hofman: 09/348 39 11 (luc.hofman@dewatergroep.be)

Nieuwsoverzicht