Openbare onderzoeken

Beschrijving

Een openbaar onderzoek is een manier om de bevolking in te lichten over projecten en plannen die opgemaakt worden. Een openbaar onderzoek vindt plaats vóór de aflevering van een vergunning of de definitieve goedkeuring van een plan. Tijdens een openbaar onderzoek kan je de plannen raadplegen en kan je er je mening over geven.

Voor de volgende aanvragen moet een openbaar onderzoek georganiseerd worden:

  • aanvragen stedenbouwkundige vergunning (in bepaalde gevallen)
  • aanvragen verkavelings- en verkavelingswijziging
  • gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen
  • structuurplannen
  • ...

De gemeente start het openbaar onderzoek op en verstuurt de aangetekende zendingen. Het openbaar onderzoek bij een bouwdossier en verkavelingen duurt 30 dagen.

De lopende onderzoeken voor stedenbouwkundige vergunningsaanvragen, verkavelings- en verkavelingswijzigingsaanvragen, ruimtelijke uitvoeringsplannen... zijn tijdens de openingsuren ter inzage op de dienst stedenbouw.

De lopende onderzoeken hangen tevens uit op het gemeentelijke infobord aan het gemeentehuis. De openbare onderzoeken over gemeentelijke structuurplannen en gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen worden ook kenbaar gemaakt via het gemeentelijk infoblad en op de website.

Kostprijs

De kosten van de aangetekende zendingen bij het openbaar onderzoek bij een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag, verkavelings- of verkavelingswijzigingsaanvraag zijn ten laste van de aanvrager.

gele affiche

Openingsuren & contact

Stedenbouw

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 34
Tel. tel.
03 740 02 33
Tel. tel.
03 740 36 96
e-mail
stedenbouw@kruibeke.be