21 april Erfgoeddag

De dienstmeiden van Kasteel Wissekerke

Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Erfgoeddag op zondag 21 april zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, verhuizen en nog veel, veel meer! Ook in het kasteel!

Kasteel Wissekerke was in de 19de eeuw niet enkel het buitenverblijf van de toonaangevende adellijke familie Vilain XIIII, maar ook de thuis van hun vele bedienden: keukenpersoneel, tuinmannen, butlers, poetsdames, … Zij woonden en werkten op het kasteel en kenden alle kleine verhalen van deze plek en haar bewoners. Hoe was het om als dienstmeid in zo’n groot kasteel te wonen? Waar was je bed en waar kon je je wassen? Kom er alles over te weten tijdens één van de rondleidingen op Erfgoeddag. Een ervaren gids onthult het verhaal van het kasteel door de ogen van de bedienden. Je komt op plekken waar andere bezoekers nooit komen. Afsluiten doe je in de kelder van het kasteel waar druk in potten en pannen wordt geroerd. Misschien mag je wel eens proeven?

Reserveren

Duur van de rondleiding: 2 uur
Gratis

Opgelet! In het parcours zitten heel wat moeilijke trappen, enkel de benedenverdieping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Contact

Kasteel Wissekerke

Adres
Koningin Astridplein 17 , 9150 Bazel
Tel.
03 740 04 00
kasteel.wissekerke@kruibeke.be
Vandaag
Nu open
open van 13:00 tot 17:00
Alle openingsuren Kasteel Wissekerke