Aanvragen van een gidsbeurt

Inhoud

Rondleiding met gemeentelijke gids

In het kader van het project "Van Steen tot Steen" langs de Schelde, is kasteel Wissekerke gesloten. 

Een bezoek aan de Getijdenmolen, Graventoren en Schelleke (2uur) kan je wel aanvragen. Dit doe je via onderstaand e-formulier "Gidsbeurt aanvragen". 

Themawandeling met De Barbiergidsen in de Polders van Kruibeke.

Hieronder vind je een selectie van de wandelingen.
Meer informatie of een gidsbeurt aanvragen doe je via www.barbiergidsen.be.

  • Eb, vloed en overvloed

De functie van de Polders van Kruibeke is vooral veiligheid, namelijk de gebieden stroomopwaarts behoeden voor overstromingen. Maar tegelijk wordt er ook een totaal nieuwe biotoop gecreëerd. Het Kortbroek en de re­usachtige nieuwe sluis aan het veer in Kruibeke zijn echte publiekstrekkers. (Kruibeke, 2 uur)

  • Van park naar polder

Ontdek de boeiende geschiedenis van zowel het park als de polder van Bazel, die voor een groot stuk bepaald werd door de burggraven van Wisse­kerke. Een wandeling langs twissels en rabatten, het Fasseyt en de kooi. (Bazel, 2 uur)

  • Beverpad

Al 500 jaar gebruikt de watermolen van Rupelmonde het Scheldewater om via de getijden graan en schors te malen. Vlak daarnaast hadden de graven van Vlaanderen een imposant kasteel en van daaruit trekken we de polder in over de Nieuwe Kraag en Rupelmondse Kreek, de restanten van een grote overstroming in 1715. (Rupelmonde, 2 uur)

Kostprijs

De Barbiergidsen:


€ 30 voor het eerste uur voor een groep van maximum 25 personen. Voor elk volgend uur: € 25. Meestal duurt een gidsing ongeveer 2u.

Gemeentelijke gids:

€ 55 per begonnen gidsbeurt (eerste 2 uren), € 30 per extra uur, aansluitend op de eerste 2 uren, supplement van € 10 per uur voor anderstalige gids.
Er wordt 1 gids gereserveerd per 20 personen. 

Geleide bezoeken worden enkel gegeven door een gids die door toerisme Kruibeke wordt aangesteld. 

De prestatie van de gids begint op het afgesproken uur. Indien de groep vertraging heeft en de gidsbeurt de eerste twee uren zal overschrijden, dient er boven op de € 55 een supplement betaald te worden:

  • 1-15 min: gratis
  • 15-30 min: € 12,50
  • 30-45 min: € 18
  • 45-60 min: € 25 

Na een wachttijd van 1 uur is er geen borg meer voor het uitvoeren van de opdracht en wordt het minimum gidstarief van € 55 aangerekend. 

Digitaal loket