SCHOON BLOOT - Schilderijen van Robby Van Goethem

 • za 2 maart 2024 tot zo 17 maart 2024

KIJKEN MOET GE DOEN!

Robby Van Goethem werd geboren met het potlood in de wieg. Als klein manneke ging hij al mee met zijn vader naar de Academie, tussen de grote mensen mee naakten tekenen. En daar bleef hij zich verder in vervolmaken. Een levenslange zoektocht naar schoonheid en het weergeven van de juiste verhoudingen. Tot hij tenslotte met één lijn trefzeker een hele figuur kon vatten. Meesterlijk, met zo weinig… zoveel vertellen. Terwijl figuurtekenen beschouwd wordt als één van de moeilijkste disciplines.

In de tentoonstelling Schoon Bloot worden de mooiste naakten van Robby nog eens samen gebracht. Zonder schroom kan je genieten van de lijnen, de kleuren, de verhoudingen en de sfeer.

Robby Van Goethem studeerde Vrije Grafiek en Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en was daar een leerling van oa de Bazelse Jozef Van Ruyssevelt. Hij was 30 jaar leraar aan de SASK te Sint-Niklaas in de afdeling Schilderkunst en Tekenkunst. Hij overleed abrupt in 2014 op 51-jarige leeftijd.

Wanneer

Openingsuren

 • woensdag
  14:00 tot 17:00
 • zaterdag
  14:00 tot 17:00
 • zondag
  14:00 tot 17:00

Locatie

't Stadhuys
Mercatorplein 5 , 9150 Rupelmonde (Kruibeke)

Prijs

 • gratis

Organisatie

Gemeente Kruibeke
O.L.Vrouwplein 18 , 9150 Kruibeke