Ontdek de Graventoren en getijdenmolen met nieuw wandelconcept: de VRT PodWalks

Getijdenmolen Rupelmonde
  • vr 26 april 2024 tot zo 25 april 2027

Ga Mercator achterna!

Toerisme Vlaanderen lanceert in samenwerking met VRT een nieuwe manier om onze Vlaamse erfgoedparels beter te leren kennen: de VRT PodWalks app. Een podwalk, dat is luisteren terwijl je wandelt. Op basis van je GPS-locatie starten de audiofragmenten op het juiste moment. Arnout Hauben wijst je de weg en vertelt ondertussen boeiende verhalen over de plaatsen waar je langs wandelt.

Het nalatenschap van cartograaf Gerardus Mercator overspant tijd en landsgrenzen. Meer dan 400 jaar na zijn overlijden is zijn impact op de geschiedenis nog steeds aanwezig en maakt de wereld gebruik van zijn vakmanschap. Vlaams Vernuft waar we trots op mogen zijn. Mercator werd geboren in Rupelmonde en bracht hier een belangrijk deel van zijn jeugd door. Maar wie was hij eigenlijk? En welke impact had dit dorp op zijn leven en werk? Arnout Hauben vertelt het je in de PodWalk over Mercators leven en het schilderachtige Rupelmonde van de 16de eeuw.

Curieus? Lees meer en download de app hier. 

De herbestemming van de Sint-Godelieveabdij in Brugge, de Graventoren en getijdenmolen in Rupelmonde en de kastelen van Poeke, Leut en Rubens heeft als belangrijkste uitgangspunt het trouw blijven aan de ziel van de plek.

Die ziel en dat verhaal brengen we nu tot leven door je met de podwalks mee terug te nemen in de tijd.

Meer info via www.samenherbestemmen.be

Locatie

Getijdenmolen Rupelmonde
Nederstraat 2 , 9150 Rupelmonde (Kruibeke)

Prijs

  • gratis

Contact

Organisatie

Toerisme Vlaanderen
Grasmarkt 61 , 1000 Brussel