HOOGTIJ - Feest in Rivierpark Scheldevallei! ~Fietsen en picknicken in Kruibeke

Op en rond Kallebeek
  • zo 20 juni 2021 tot zo 19 september 2021

Een hele zomer feest met HOOGTIJ!

Op 20 juni geven we het startschot voor een zomer lang feest met HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei. Bij HOOGTIJ staan de rivieren centraal. Want tussen Gent en Antwerpen strekt zich Rivierpark Scheldevallei uit, een gebied gekenmerkt door unieke getijdennatuur, imposante kastelen en bloeiende dorpen en steden. 23 steden en gemeenten tonen je drie maanden lang de streek van Schelde, Durme en Rupel op een andere manier.

Ook Kruibeke doet mee! Voor de gelegenheid brengen we samen met Bornem, Puurs-Sint-Amands, Zwijndrecht en Temse een nieuwe fietskaart uit. De fietslussen die de gemeenten doorkruisen kan je eenvoudig met elkaar combineren. Neem het veer of een brug over de Schelde en zet je tocht verder in een nieuwe omgeving. Je fietskaart kan je gratis aanvragen via toerisme@kruibeke.be of ophalen in één van onze infopunten. 

Meer nog: wie graag de culinaire tour opgaat, kan een picknickmand aankopen bij de deelnemende handelaars.
Wil je meer informatie over het Kruibeekse picknickpakket? Klik hier!

Geniet onderweg van de maaltijd en het uitzicht op een van de uitgekozen picknickplekken. Enkele bijzondere locaties zullen speciaal voor de start van HOOGTIJ op 20 juni gedurende één dag toegankelijk zijn. Ontdek het volledige programma op www.hoogtijscheldevallei.be.

Meer riviernatuur met LIFE Sparc en het Sigmaplan

HOOGTIJ is een organisatie van Regionaal Landschap Schelde-Durme en de deelnemende gemeenten en steden, in het kader van het LIFE Sparc-project. Dankzij LIFE Sparc krijgt de unieke natuur in de Scheldevallei een duwtje in de rug. Met de hulp van LIFE Sparc wordt kostbare getijdennatuur in acht gebieden van het Vlaamse Sigmaplan versneld ontwikkeld. Het Sigmaplan beschermt Vlaanderen tegen overstromingen uit de Schelde en bijrivieren. Daarnaast zorgt het plan voor de bescherming en uitbreiding van unieke riviernatuur. Zo maken we samen met de natuur werk van een klimaatbestendige Scheldevallei.

Locatie

Op en rond Kallebeek
Kallebeek , 9150 Kruibeke

Prijs

  • gratis

Organisatie

Regionaal Landschap Schelde-Durme
Hemelstraat 133A , 9200 Dendermonde