25 juni Picknick in kasteelpark Wissekerke

Kasteel Wissekerke
  • zo 25 juni 2023 van 14:00 tot 18:00

Op zondag 25 juni is heel Kruibeke welkom in kasteelpark Wissekerke. We vieren die namiddag dat ook het park helemaal af is. Neem je picknickdeken en kom genieten van een gratis hapje en een drankje met zicht op het kasteel. Op de achtergrond rijgt En Danseuse Franse chansons, filmmuziek en all-time classics aan elkaar. Na hen laat de prettig gestoorde Fanfaar Fatal je de avond indansen op de tonen van balkan, gypsi, klezmer en eigen nummers in Byzantijnse sferen. Spot tussendoor de Ganzenfare, of hoe een tamboer en een groep Toulouser ganzen Bazel onveilig zullen maken. 4Hoog speelt Stok Paard Prins, een ongepolijst onbeschaamd romantisch ridderepos van Raf Wallschaert (Kommil Foo) voor iedereen van 3 tot 93. Of ontdek het nieuwe kinderparcours in het kasteel onder de vleugels van Meneer Zee. Doorlopend is er de handgemaakte Lancelot paardenmolen en kunnen jong en oud zich uitleven op ouwerwets gezellige volkspelen. Als kers op de taart kan je een duoticket winnen voor het concert van STROOM op 29 juli. 

Programma

STOK PAARD PRINS (14u, 3+) 30'
Een sprookjesachtige en humoristische voorstelling over avonturen beleven, proberen, falen en opnieuw proberen.
Over zoeken naar liefde.
En die vinden op een plek waar je het eerst niet had verwacht.

Tekst: Raf Walschaerts en Lander Severins
Regie: Raf Walschaerts
Spel: Lander Severins of Myrthe Van Velden of Loes Carrette of Frederika Del Nero
Stem: Raf Walschaerts
Muziek: Thomas Van Caeneghem

Gratis, klik hier om te reserveren.  

MENEER ZEE GIDST HET KINDERPARCOURS (14u30 en 16u) 60'
Meneer Zee werkte als 'Maker van het kasteel' mee aan de nieuwe toeristische beleving. Wie anders is beter geknipt dan hij om het kinderparcours uit te werken? In dit audioverhaal in het kasteel vertelt Serafina de sfinx de geheimen van het kasteel. Meneer Zee brengt speciaal voor deze dag het kinderparcours tot leven. 

Gratis, klik hier om te reserveren voor de gidsbeurt van 14u30, of klik hier om te reserveren voor de gidsbeurt van 16u00. 
Opgelet! De eerste gidsbeurt vertrekt pas wanneer Stok Paard Prins afgelopen is, dus je kan probleemloos voor beide reserveren.

EN DANSEUSE (14u30 tot 16u30)
In om het even welk seizoen, telkens we ‘En Danseuse’ horen breekt de mediterrane zon door. En dat heeft alles met de virtuoze flair te maken waarmee dit kwartet Franse chansons, filmmuziek en all-time classics aan elkaar rijgt. Hun ingrediënten: een gitaar, een contrabas, een viool, een Provençaalse accordeon en af en toe een zwoele croonerstem. Meer heb je niet nodig om een verliefde Amélie Poulain guitig van achter een hoekje te zien knipogen.

FANFAAR FATAL (17u) 60'
Een bende jonge honden op zoek naar een swingend publiek. Een multi-inzetbare fanfare. Balkan, gypsy, klezmer en eigen nummers in byzantijnse sferen. 

GANZENFANFARE (doorlopend)
Met tromgeroffel, gefluit en gegak marcheert de Ganzenfanfare door Bazel dorp. Deze unieke en fabelachtige combinatie tussen mens, muziek en rasechte Toulouser Ganzen betovert jong en oud als ze voorbij flaneren. Een vrolijke, ludieke en vooral diervriendelijke act gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden.

LANCELOT PAARDENMOLEN (doorlopend)
Het paard blaast, de mist trekt op, muziek begint te spelen... en we zijn vertrokken, in volle galop! Hangen in de stijgbeugels, geconcentreerde turende gezichten, richten en... raak! Met deze handgemaakte paardenmolen wil Guapa! kinderen terug feeling geven met échte materialen en toffe eenvoud.

RADIO BARBIER (doorlopend)
Onze plaatselijke radiozender zorgt voor vrolijke noten tussen alle optredens door. 

Doorlopend staan er foodtrucks en een bar en kan je je wagen aan oude volksspelen. 

De gemeente trakteert op gratis hapjes en een drankje, breng je picknickdeken mee!
Wedstrijd Win een duoticket voor het concert van STROOM op 29 juni (wedstrijd ter plaatse)

Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen

Locatie

Kasteel Wissekerke
Koningin Astridplein 17 , 9150 Bazel

Prijs

  • gratis

Organisatie

Gemeente Kruibeke
O.L.Vrouwplein 18 , 9150 Kruibeke