Kunstendag voor Kinderen 2023

meerdere locaties
  • zo 19 november 2023 van 10:00 tot 12:00
Samen met kinderen eropuit!

Op 19 november is het opnieuw Kunstendag voor Kinderen. Over heel Vlaanderen worden kinderen die dag ondergedompeld in de wereld van de professionele kunsten. In Kruibeke kunnen kleine creatievelingen een voormiddag meedraaien in het atelier van een échte kunstenaar. Ze leren de eerste kneepjes van het vak en nemen na afloop een eigen klein werkje mee naar huis. Er wordt gewerkt rond een topstuk uit de kunstgeschiedenis, het thema van Kunstendag voor Kinderen 2023. 

Workshops

BEESTIG HOUT - Gitte Van Coillie
Wist je dat je hout kon laten knorren? Hinniken zelfs! Met hamer, zaag, een heleboel nagels en hout uiteraard gaan we aan het werk. We timmeren zonder ophouden en voor je het weet ga je hier weg met een blaffend hondje in hout, of een hinnikend visje, dat kan ook. 
Bazel*, 6  tot 12 jaar
*Deze workshop gaat door in Kasteel Wissekerke
Schrijf je in voor BEESTIG HOUT

SCHILDEREN – RIM
Met verf en kwast op canvas doek duik je in de wereld van drie kleuren. Spelend ontdek je dat kleur kan praten!
Rupelmonde, 6 tot 12 jaar
*Opgelet, deze workshop duurt tot van 9u30 tot 12u30!
Schrijf je in voor SCHILDEREN

STEENKAPPEN -  Dominic Huyghe 
Je kiest je eigen ruwe steen en gaat die bewerken: vijlen, raspen en schuren. Tot uit die ongepolijste steen je eigen unieke beeldje verschijnt. Hoe ziet dat van jou er uit?
Kruibeke, 6 tot 12 jaar
*Opgelet, deze workshop duurt tot van 10u tot 12u30!
Schrijf je in voor STEENKAPPEN

GRAFISCH ONTWERP - Atelier Corneel
Knippen, plakken, scheuren, kleuren…. En dan alle losse elementen samenbrengen tot een nieuw en spannend geheel. In collagestijl realiseer je je eigen ontwerp dat zo in een tijdschrift kan.
Bazel, 6 tot 12 jaar
*Deze workshop gaat door in Kasteel Wissekerke
Schrijf je in voor GRAFISCH ONTWERP

TEXTIEL - Miek Van de Perre
Van schaap naar wol naar vilt. Hoe doe je dat? Je leert het tijdens deze workshop vilten. Met naald en draad en heel wat fantasie maak je daarna een kleurig monstertje dat je in je slaapkamer kan ophangen.
Kruibeke, 6 tot 9 jaar
Schrijf je in voor TEXTIEL

FOTOGRAFIE - Greet Pictaz
Leg de kleine dingen vast waar je anders aan voorbij loopt. Je leert op een andere manier om je heen kijken. Dingen echt zien. Of kruip zelf eens voor de lens. Cheese!
Bazel, 9 tot 12 jaar
Schrijf je in voor FOTOGRAFIE

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur dat wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media. In het Waasland wordt het initiatief ondersteund door Cultuurtuin Waas. 

Locatie

meerdere locaties
zn , tbc Kruibeke

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 6 tot 12 jaar

Organisatie

Gemeente Kruibeke
O.L.Vrouwplein 18 , 9150 Kruibeke