TALES OF THE UNWANTED - Isabelle Dubois

't Stadhuys
 • za 7 oktober 2023 14:00 tot wo 25 oktober 2023 17:00

Isabelle Dubois maakt ambachtelijke prints, tekeningen en schilderijen. Inspiratie haalt ze uit de natuur in combinatie met de invloed van menselijke activiteit. Verlaten gebouwen, artefacten uit het verleden, elektriciteitspalen, vervuiling en hoe de natuur daarop reageert, vormen de rode draad doorheen haar werk. De focus ligt dan vaak op 'onkruid' of ongewenste planten. Deze soorten zijn veelal de eerste tekenen van herstel op plaatsen waar de mens het natuurlijk evenwicht heeft verstoord.
 
Isabelle wil met ambachtelijke prints verwondering brengen in de wereld van kruiden en puurt het thema van ‘onkruid’ verder uit. Iedere print verteld een verhaal over de eigenschappen van de plant of is geïnspireerd op bestaande sprookjes en sagen over de plant. Haar werk typeert zich door sterk contrasteerde beelden en daarvoor is hoogdruk de meest geschikte druktechniek. Door het uitsnijden van witte lijnen en vlakken in hout of linoleum, beeldhouwt ze als het ware in een twee dimensioneel vlak, die ze vervolgens afdrukt. Niet alleen het drukken is belangrijk bij lino prints. Iedere snede, hoe klein ook, bepaalt het uiteindelijke resultaat... heel fascinerend!

De prints en tekeningen van Isabelle Dubois kan je trouwens ook zien in de nieuwe toeristische beleving in Kasteel Wissekerke.

Op maandag 16 oktober geeft Isabelle Dubois een workshop lino snijden
19u30 tot 22u
't Stadhuys
Vanaf 14 jaar
Deelname is gratis
Inschrijven via cultuur@kruibeke.be
plaatsen zijn beperkt!

Wanneer

Openingsuren

 • woensdag
  14:00 tot 17:00
 • zaterdag
  14:00 tot 17:00
 • zondag
  14:00 tot 17:00

Locatie

't Stadhuys
Mercatorplein 5 , 9150 Rupelmonde (Kruibeke)

Prijs

 • gratis