Adreswijziging

Inhoud

Als je verhuist, moet je jouw nieuwe adres binnen de 8 werkdagen aangeven bij de Dienst Bevolking van jouw nieuwe stad of gemeente. Maar ook als je binnen dezelfde gemeente verhuist moet je dit aangeven.

Voorwaarden

Je kan de verhuis pas aangeven als je ook effectief verhuisd bent.

Procedure

Er zijn verschillende manieren om je adreswijziging door te geven:

  • Je kan via de knop hieronder de aanvragen online doorvoeren.
  • De adreswijziging schriftelijk (e-mail) melden aan jouw nieuwe gemeente.
  • Je kan een afspraak maken bij de Dienst Bevolking van jouw nieuwe gemeente.

Als een niet-ontvoogde minderjarige de verblijfplaats van zijn ouders voor het eerst verlaat om zijn hoofdverblijf elders te vestigen, moet hij vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.

Online aanvragen

Maak een afspraak


Controle van domicilie en aanpassing identiteitsdocumenten

Na de aangifte controleert een wijkagent of je werkelijk op het aangegeven adres jouw hoofdverblijfplaats hebt. Na deze controle bevestigt de wijkagent jouw nieuwe domicilie en word je ingeschreven op uw nieuwe adres. Je ontvangt een uitnodiging om jouw identiteitskaart op het gemeentehuis te laten aanpassen. Hiervoor hebt je jouw elektronische identiteitskaart met pincode nodig.

Maak een afspraak


Glaskrat, GFT-of restafvalcontainer

Een glaskrat, GFT- of restafvalcontainer (verplicht voor inwoners van Kruibeke) kan je best bestellen nadat je adres is aangepast op je identiteitskaart. Als dat nog niet het geval is, kan je dit ook bestellen met een ‘model 2’ of ‘model 2 bis’, dit attest krijg je mee bij na de aangifte van een verblijfsverandering. Indien je het model 2 (bis) niet hebt ontvangen, kan je dit alsnog aanvragen per e-mail. Dit document kan je dan opladen via: Aanvraag afvalcontainer Ibogem.

Inschrijvingsbewijs van voertuigen

De adreswijziging moet niet langer aangebracht worden op het inschrijvingsbewijs van jouw voertuig(en). Het kentekenbewijs zal enkel nog het adres vermelden dat geldig was op het moment van uitgifte.

Wat meebrengen

  • Je elektronische identiteitskaart mét pincode

Kostprijs

Het aangeven van een adreswijziging is gratis.

Digitaal loket