Apostelbrokken 2022

Na twee alternatieve edities kon in Rupelmonde de traditie ‘Apostelbrokken’ opnieuw in volle glorie doorgaan. Er was terug publiek welkom tijdens de kerkdienst en er werden apostelbrokken geworpen naar de menigte vanop het balkon van ’t Stadhuys. Tijdens de gratis receptie nadien, werd een nieuwe Hedendaagse Cornelis bekendgemaakt.

Apostelbrokken begint traditiegetrouw met een viering waar de pastoor de voeten van twaalf jonge apostelen wast. De apostelen zijn kandidaat-vormelingen uit Rupelmonde en voor het eerst ook vanuit Bazel en Kruibeke.

Aansluitend trekken de kandidaat-vormelingen en prominenten naar het Mercatorplein om er ‘apostelbrokken’ of gewijde stukken brood naar het publiek op het Mercatorplein werpen. Dit gebeurt voor het eerst vanop het balkon van het nieuwe ’t Stadhuys.

De hedendaagse Cornelis is Stanny Geerts, vrijwilliger van bij de opstart van de Oxfam Wereldwinkel in Kruibeke, werd door de Mondiale Raad verkozen tot Hedendaagse Cornelis 2022. 

Stanny is vereerd met de nominatie als Cornelis Rooman 2022, maar hij beschouwt dit als een nominatie voor het hele vrijwilligersteam van de Oxfam Wereldwinkel Kruibeke: “Een groep van een dertigtal vrijwilligers, tussen 21 en 80 jaar oud, houden één à twee maal per maand de winkel in Kruibeke open. Dankzij hen, en natuurlijk ook de bevolking van Kruibeke, behaalde Kruibeke de titel van fairtradegemeente in 2012 en 5-sterren fairtradegemeente in 2017.”

dinsdag 3 mei 2022

Foto's