BE-Alert: alarmering bij noodsituaties

Inhoud

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die zich vooraf in de getroffen zone heeft geregistreerd. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

De burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. vb. Je woont in Kruibeke en werkt in Brussel, Antwerpen, …? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.            

Inschrijven is volledig gratis.      

Registreer je vandaag nog

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be/nl. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!