Beweegacties ‘10.000 stappen: elke stap telt!’

Gepubliceerd op woensdag 3 apr 2024 om 14:24
Kruibeke is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelnemen aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Al wandelend ben je niet alleen op weg naar een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel en je slaapt beter. Je zet stapjes naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en autolawaai en je maakt buurten en straten leefbaarder. Zo telt elke stap dubbel en dik!


De eerste stappen zijn gezet.

Er beweegt wat in Kruibeke. Heb je de stappensignalisaties al gezien? De nieuwe beweegroutes al uitgetest? Of al kennis gemaakt met de verbeterde actieve mobiliteit in onze buurten? We maken de boodschap ‘Elke stap telt!’ al enkele jaren zichtbaar in het straatbeeld. Maar nu is het tijd voor échte actie.


Doe mee met onze ‘10.000 stappen’-beweegacties!

Samen met lokale verenigingen organiseren we dit jaar allerlei beweegacties in Kruibeke. Neem een kijkje op UiTinVlaanderen en ontdek welke spannende, actieve en gezellige acties er in jouw buurt georganiseerd worden om samen meer te bewegen. Doe zeker mee, want elke stap extra is goed voor jouw gezondheid!


Stap Kruibeke naar de overwinning!

Naast de vele leuke beweegacties die onze lokale verenigingen organiseren, strijdt Kruibeke ook mee in de grote Vlaamse stappenclash. Van 1 tot 31 mei 2024 nemen we het op tegen andere steden en gemeenten in een wedstrijd om zoveel mogelijk stappen te zetten. Doe ook mee en help Kruibeke aan de overwinning. Registreer je stappen op www.10000stappen.be of in de app 10.000 stappen en sluit je aan bij de groep Kruibeke. 

Deze beweegacties kaderen in de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Volg ook de Facebookpagina van Sportraad Kruibeke en van Gezond Leven op de voet voor fijne weetjes en wedstrijden.


De campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven
vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s