Bewegen Op Verwijzing (BOV-coach)

Inhoud

Heb je er ooit bij stilgestaan hoe veel - of hoe weinig - je beweegt per dag? Heeft iemand je ooit verteld hoe gezond bewegen is voor lichaam en geest? Wil jij op een veilige manier én met begeleiding meer bewegen? Dan is Bewegen Op Verwijzing vast iets voor jou! De 'Bewegen-Op-verwijzing Coaches' kunnen jou een duwtje in de rug geven om op maat meer beweging in je leven te brengen. Een intakegesprek is bovendien gratis voor iedereen in onze gemeente.

Procedure

Hoe gaat dat in z’n werk? Bij een Bewegen Op Verwijzing traject motiveert een arts zijn patiënt om meer te bewegen met een verwijsbrief naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Via professionele coaching en een beweegplan op maat, motiveert zo’n coach op zijn beurt de deelnemer om te werken aan een actieve levensstijl. 

Tot op heden konden enkel artsen zo’n verwijsbrief maken. In het kader van een pilootproject kunnen nu, binnen de regio’s Waasland NO en Waasland ZW, ook andere beroepsgroepen naar zo’n coach verwijzen, via een verwijsbrief. Het gaat om apothekers, diëtisten, kinesitherapeuten, maatschappelijk en sociaal werkers, psychologen en verpleegkundigen. Dit kan dus nu ook in Kruibeke Lijkt dit iets voor jou? Vraag er zeker naar bij jouw huisarts, apotheker, diëtist, kinesitherapeut, maatschappelijk of sociaal werker, psycholoog of verpleegkundige. Alle nodige info kan je nalezen op www.bewegenopverwijzing.be ! Je staat er niet alleen voor!

Bijlagen

  • Bewegen op Verwijzing - overzicht coaches.pdf 1,2 Mb