Plan je bezoek

Inhoud

Reserveer hier je tickets!

Voor individuele bezoekers zijn er drie toffe audioverhalen

  • Standaard parcours ‘Op stap met Zoé de Felz’
    De burggravin neemt de bezoekers mee op pad doorheen de geschiedenis van de familie Vilain XIIII, het ontstaan van België, de spanningen tussen katholieken en liberalen, de internationale politiek van de eerste helft van de 19de eeuw en haar bijzondere band met Napoleon.
  • Kinderparcours ‘Serafina de sfinx vertelt je de geheimen van het kasteel’.

  • Muziekparcours ‘De schone schijn van de 19de eeuw op een hippe soundtrack’. Speciaal voor jongeren maar ook tof voor volwassenen!

Het kasteel is gelegen in een prachtig 19de eeuws landschapspark.* Wandel na je bezoek tussen de eeuwenoude bomen, eet je picknick op aan één van de verblijfsplekken of kom via de infoborden meer te weten over Duiventoren, Koebrug, moestuin, Coricaanse den...

Families

Kasteel Wissekerke is een supervriendelijke bestemming voor families. Voor kinderen wordt het interactieve bezoek nog leuker dankzij de vertelsels van Serafina de sfinx. Het unieke jongerenparcours kijkt met een hippe soundtrack achter de schermen van de 19de eeuwse schone schijn. 

Aan het Kasteel vertrekt een natuurbelevingspad door de Polders van Kruibeke. Een aanrader voor gezinnen met kinderen. 

Groepen

Tot 15 personen kan je het kasteel perfect bezoeken met een audioguide. 
Grotere groepen of klassen splitsen zich op of worden begeleid door een enthousiaste gids. 
Een rondleiding met gids duurt 2 uur met een maximum van 20 personen. 

Geleide bezoeken worden enkel gegeven door een gids die door Toerisme Kruibeke wordt aangesteld.

Vraag hier je gidsbeurt aan

Opgelet! Groepen dienen geen tickets aan te kopen via deze website, dat gebeurt automatisch nadat de gidsbeurt is aangevraagd.

Groepen kunnen bij de Barbiergidsen een historische wandeling aanvragen in het kasteelpark en de Polders van Kruibeke. Je gaat op zoek naar sporen van de familie Vilain XIIII. 
Meer info over de wandeling Vilain XIIII

Tarieven

Koop hier je tickets

12 euro   Individuele bezoekers
8 euro     6-18 jaar, 60+, groepen vanaf 10 personen, studenten, leerkrachten, gidsen Toerisme Vlaanderen
5 euro     lagere of secundaire scholen, personen met een verhoogde tegemoetkoming
Gratis      - 6 jaar, begeleiders van personen met een beperking, inwoners en scholen van Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht

In de toegangsprijs is de audioguide inbegrepen.

Supplement voor rondleiding met gids (enkel op reservatie)

55 euro     Rondleiding van 2u, max 20 personen per gids
30 euro     per extra uur, aansluitend op de eerste 2 uren
Gratis       voor scholen uit Kruibeke

Toegankelijkheid 

Wij vinden het belangrijk dat iédereen zich welkom voelt in het kasteel. Jong en oud, met of zonder beperking. In het nieuwe belevingsparcours werden daarom de nodige aanpassingen gedaan om mensen in een rolstoel of die slecht te been zijn, blinden en slechtzienden helemaal mee te laten genieten. We streven hiervoor zelfs naar het kwaliteitslabel van Inter.

- De inkomhal van het kasteel is integraal toegankelijk via een helling met balustrade en tussenplatformen. 

- Rolstoelgebruikers kunnen de volledige benedenverdieping autonoom bezoeken. De smalste doorgang op de benedenverdieping is 92 cm  breed. 

- In het kasteel is een lift (80 x 85 cm) aanwezig, maar daar passen geen rolstoelen in. De lift bereikt bovendien niet alle verdiepingen. Wie minder mobiel is, maar wel de lift kan nemen, zal toch nog enkele trappen moeten doen om alle kamers te kunnen bezichtigen. 

- Het hoofdverhaal van het parcours speelt zich volledig af op de benedenverdieping. Boven zijn er nog enkele uitbreidingen van het verhaal. De kamers op de bovenverdieping worden beneden digitaal ontsloten via een tablet. Zo kan ook wie niet boven geraakt toch het volledige plaatje mee beleven. 

- Op de benedenverdieping is een mindervalidentoilet. Dit heeft een draaicirkel van 120 cm achter de deur, de opstelruimte naast de toiletdeur is 40 cm. Dit is nét iets kleiner dan vereist. 

- Het belangrijkste deel van het kasteeldomein is toegankelijk voor rolstoelen.

- Op het Koningin Astridplein zijn mindervalidenparkings. Van daar is het nog 200 meter  naar de ingang van het kasteel. Rolstoelgebruikers nemen best deze ingang via het poortgebouw.

Heb je hier toch vragen over de toegankelijkheid? Bel ons even op!

Toerisme voor autisme

In het kasteel werken we met tijdsloten, waardoor het er nooit te druk is. Er is ook een visueel stappenplan beschikbaar dat je hier kan downloaden. Neem zeker contact met ons op als je hier nog vragen over hebt. 

Bereikbaarheid 

Met De Waterbus of een veerdienst komen, te voet of met de fiets, is een extra fijn plan. De weg naar het kasteel loopt immers via de Polders Van Kruibeke, 600 hectare topnatuur!

Parkeren Sporthal De Dulpop, Beekdam 2, Bazel
Wandel vanaf de parking terug naar de Lange Gaanweg. Sla rechtsaf en ga via de Lange Gaanweg naar het Astridplein. Of loop rechtdoor de Verkortingsdijk in. Aan de boom met kapelletje vind je een klein (niet-rolstoeltoegankelijk) brugje dat je via het park naar de ingang van het kasteel brengt.

Momenteel zijn er werken in de omgeving van parking De Dulpop. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2025. Tijdens de uitvoering van de werken zijn er mogelijk beperkte omleidingen en zal  de parking niet altijd bereikbaar zijn. Bljjf op de hoogte  van actuele informatie over mogelijke hinder.

Deelfietsen
In Kruibeke bevinden zich deelfietsen op de volgende locaties:
- Bazel: naast de bushalte aan de Oude Pastorij
- Kruibeke: naast het kruispunt O.L.Vrouwplein - Kattestraat (parking elektrische deelwagens)
- Kruibeke: op de veerparking in de Scheldelei
- Rupelmonde: naast de kerk
Elektrische deelfietsen - Lokaal Bestuur Kruibeke

DeWaterbus
Antwerpen-Kruibeke-Hemiksem
2 km te voet vanaf het veer in Bazel of 5,5 km met de fiets vanuit de halte in Kruibeke
www.dewaterbus.be

De Lijn
Lijn 93 (en 931 enkel op weekdagen tijdens de spits) – halte Bazel-Dorp
www.delijn.be

Veerdienst Hemiksem-Bazel
2 km te voet via Verkortingsdijk
www.welkombijvloot.be

Bekijk hier de mooie reportage die Vlaanderen Vakantieland maakte over Kasteel Wissekerke.