Bouw jeugdlokalen Chiro & Scouts Rupelmonde

Gepubliceerd op dinsdag 28 sep 2021 om 12:54

Traject

Het lokaal bestuur Kruibeke en de vzw Scouts en Chiro Rupelmonde hebben voor het project jeugdlokalen al een heel traject doorlopen. In 2015 werd een terrein in de Broekstraat ter beschikking gesteld en in 2017 startte ROBUUST architecten met het ontwerp. Omwille van een juridisch dossier en bodemonderzoeken verliep het project trager dan gehoopt. Gelukkig konden zowel de Scouts als Chiro sinds 2019 terecht in tijdelijke containers toen de afbraak van de oude lokalen in het dorpscentrum van start ging.

Op 15 juni 2021 kon een aannemer worden aangesteld, Foubert Building Services uit Zwijndrecht, die dit najaar de bouwwerken zal aanvatten. 

Ontwerp

Het ontwerp van het jeugdlokaal is geïnspireerd op de groene omgeving vlakbij de Polders van Kruibeke. Zo wordt er uitsluitend een gelijkvloerse verdieping gebouwd én is er voorzien in een groendak als centrale berm. De lokalen van de Chiro en Scouts worden in twee parallelle volumes naast elkaar geschikt, met gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes.

De totaalkost van het bouwproject bedraagt zo’n € 1.500.000 incl. btw. Een aanzienlijk deel hiervan wordt gefinancierd door de gemeente Kruibeke. Ook de vzw, de Chiro en Scouts dragen in belangrijke mate bij in de financiering van het project.