Bouwplan opvragen

Inhoud

Het lokaal bestuur heeft, voor zover deze voor handen zijn, de oorspronkelijke plannen van de bouw en de verbouwingen van panden op haar grondgebied. Je kan stukken uit een bouwdossier inkijken en in bepaalde gevallen ook een kopie aanvragen. Het kan interessant zijn een bouwdossier in te kijken wanneer je van plan bent om een pand te kopen, te verkopen of te verbouwen.

Inzage bouwdossier

Een aanvraag voor inzage van een bouwdossier doe je via onderstaand e-loket. De dienst omgeving neemt na ontvangst van dit formulier contact met je op om af te spreken wanneer je het dossier op afspraak kan komen inkijken.

Kopie plannen

Je kunt een afschrift vragen van verscheidene stukken uit een bouwdossier. Hiervoor vul je onderstaand formulier in.
Opgelet! Als eigenaar bezorg je ons een bewijs van eigendom. Dit kan je als bijlage toevoegen aan je online aanvraag. Als niet-eigenaar voeg je een volmachtformulier toe aan je aanvraag. De plannen zijn namelijk auteursrechtelijk beschermd. Een kopie is slechts mogelijk na voorlegging van de schriftelijke toestemming van de architect of van zijn nabestaanden. Er worden geen kopie├źn per post bezorgd. De documenten kunnen:
  1. digitaal worden doorgestuurd naar het opgegeven emailadres
  2. opgehaald worden bij de dienst Omgeving

De dienst omgeving laat weten wanneer de plannen klaar liggen of per mail kunnen bezorgd worden.