Budgetpraatcafé

Inhoud

Heb je vragen over je budget? Wil je leren budgetteren? Weet je niet goed hoe je een factuur moet lezen? Zegt 'sociaal tarief voor elektriciteit/gas' jou iets maar weet je niet goed wat dit inhoudt? Kom dan naar het Budgetpraatcafé!

Een café waar je praat over budget?

Het Budgetpraatcafé is een samenwerking tussen het inloophuis, de Sociale Dienst van Kruibeke en CAW Oost-Vlaanderen (Budget In Zicht). Dit initiatief is tot stand gekomen door de stijgende nood aan informatie, advies en begeleiding op financieel vlak.

Je financiën en administratie regelen kan voor iedereen best intensief zijn. Het ontvangen van facturen, het begrijpen ervan, het betalen, het effectief uitrekenen van hoeveel je na het betalen nog overhoudt, wat moet je nog allemaal betalen op maand- en/of jaarbasis, etc. Dit zijn bijvoorbeeld vragen die elke inwoner bezighoudt. Thema's die ook aan bod kunnen komen zijn o.a. 'hoe kan je besparen op energie?', 'hoe kan je uit je wekelijks winkelbudget het meeste halen?', 'heb ik recht op sociaal tarief', 'wat houdt de energiepremie in',...

Wij streven ernaar om iedereen de kennis en de vaardigheden aan te reiken om zo goed mogelijk zelf met deze vragen aan de slag te kunnen gaan. 

Kortom, heb je ondersteuning nodig op administratief en/of financieel vlak of wil je jouw kennis  delen met anderen of wil je juist iets nuttig leren? Kom dan langs tijdens de Budgetpraatcafé-momenten in het Inloophuis!

Er zal een medewerker van het Inloophuis aanwezig zijn die jou zo goed mogelijk tracht te helpen met al jouw persoonlijke vragen.

Wat meebrengen

Je hoeft niks mee te brengen, maar indien je vragen hebt over bijvoorbeeld facturen, raden we natuurlijk wel aan om deze mee te brengen. Op deze manier kunnen we een totaalbeeld krijgen op je vraag en je nog beter helpen.

Meer info

De budgetpraatcafé's zullen in 2024 doorgaan op twee locaties: 

Kruibeke Helpt - Nieuwe Baan 8, 9150 Bazel

  • donderdag 22 februari van 13.30 tot 15.30 uur
  • donderdag 25 april van 13.30 tot 15.30 uur
  • donderdag 20 juni van 13.30 tot 15.30 uur
  • donderdag 19 september van 13.30 tot 15.30 uur
  • donderdag 21 november van 13.30 tot 15.30 uur

Inloophuis Rupelmonde - G. de Cremerstraat 36, 9150 Rupelmonde

  • vrijdag 09 februari van 13.00 tot 15.00 uur
  • vrijdag 08 maart van 13.00 tot 15.00 uur
  • donderdag 06 juni van 13.00 tot 15.00 uur
  • vrijdag 14 juni van 14.00 tot 15.00 uur

Voor wie

Het 'Budgetpraatcafé' is er voor elke inwoner van Kruibeke en is helemaal gratis. Het enige wat je moet doen, is langskomen!

Bekijk ook

Wil je meer weten over de methodiek van 'Budget In Zicht'? Bekijk dan hieronder de website 'Budget in Zicht' voor meer info.