Cultuurprijzen

Inhoud

Wie mag er in de bloemetjes gezet worden voor zijn of haar verdienstelijke bijdrage aan het culturele leven in Kruibeke in 2022? Stuur een mailtje met je kandidatuur of nominatie en een korte motivatie naar de voorzitter van de cultuurraad: vanlaekennicky@skynet.be en dit voor 15 maart 2023.

De cultuurraad kent jaarlijks de cultuurprijzen toe. Er is een individuele prijs voor een cultureel verdienstelijk persoon, een prijs voor aanstormend cultureel talent (tot 30 jaar) en een prijs voor een vereniging die in de loop van dat jaar een uitzonderlijk evenement of project gerealiseerd heeft. 

Begrijp het begrip cultureel gerust breed: het mag maar hoeft niet over kunst te gaan. Met de cultuurprijzen willen we het brede culturele leven in de bloemetjes zetten en stimuleren. 

Genomineerden en winnaars 2021

Op zondag 11 september 2022 werden onder een stralende zon de Kruibeekse cultuurprijzen 2021 uitgereikt. De uitreiking gebeurde in samenwerking met KWAK (Kruibeekse Week van de Amateurkunsten) en vond plaats aan de karaktervolle CNR-loods in Rupelmonde. 

Individuele cultuurprijs

In de categorie ‘individuele cultuurprijs’ werden genomineerd:

  • Wim Temmerman, getalenteerd lichtman en bezieler van kortfilm ‘Het Loze Vissertje’,
  • Beeldhouwer Dominique Huyghe,
  • Het duo Gitte Vancoillie en Meneer Zee (Jan De Maeyer) met het geïllustreerde boek ‘Jij bent alle liefde’.

Illustrator Gitte Vancoillie en rasechte tovenaar met woorden Meneer Zee mochten het beeldje in ontvangst nemen.

Cultuurprijs voor verenigingen

In de categorie ‘verenigingen’ werden genomineerd:

  • Showcarrousel met hun jaarlijkse show,
  • Het gezinsfeest van de Gezinsbond,
  • De tractorenstoet van de Landelijke Gilden in samenwerking met Cyriel Van Hoyweghen, Francois Stuer, Michel Oste en Paul Vergauwen.

Showcarrousel was de winnaar binnen deze categorie. Onder het motto ‘Niet iedereen kan een ster zijn, maar iedereen verdient een kans om te schitteren’ organiseren zij elk jaar een unieke show in Rupelmonde met dans, humor en musical.

Aanstormend talent

In de categorie ‘aanstormend talent’ werden twee duo’s genomineerd:

  • Sofie Van der Vieren en Matthias De Roeck voor hun inzet in de balletschool van Roland Helven,
  • Dj-duo Fly and Solo.  

In deze categorie mochten Sofie Van der Vieren en Mathias De Roeck de prijs in ontvangst nemen. Na het plotselinge overlijden van hun geliefde balletmeester Roland Helven hebben ze de school met veel energie en bravoure overgenomen.

Gerelateerde items