Christel (55) - Droom aan de stroom

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei 2023 om 10:29
“Ik ben Christel, ik ben 55 jaar en woon en werk al mijn hele leven in Kruibeke. Ik ben logopediste van opleiding en werk in de gemeenteschool in Kruibeke. Daarnaast heb ik ook twee volwassen kinderen, een dochter en een zoon.

Mijn gezinsleven speelt zich volledig af in Kruibeke. Mijn zoon woont nog thuis, maar als we een straal van 500 meter rond mijn huis trekken, zit ook mijn hele familie in die cirkel: mijn broer, mijn dochter en mijn ouders die tachtigers zijn. Dat alles zo dichtbij is, maakt het gemakkelijker om voor hen te zorgen.

Mijn kinderen zijn hun vleugels aan het uitslaan. Toch droom ik ervan dat ze in de buurt blijven wonen en dat ze op eender welk moment thuis kunnen komen bij mij. Zij nemen mij mee in hun dromen. Mijn dochter wou bijvoorbeeld altijd een hond. Dat was het eerste dat ze kocht toen ze alleen ging wonen. Ik ben geen hondenmens, maar toch doe ik mijn best om ook voor de hond te zorgen. Het is fijn om te zien dat ze daar gelukkig van wordt en er haar ei in kwijt kan. Ze droomt er ook van om samen met haar vriend een bedrijf op te richten. Ik wil haar bijspringen om die droom waar te maken.

Mijn man is vier jaar geleden overleden in een ongeval. Ik heb ook andere vrienden te jong verloren. Daarom wens ik voor iedereen dat ze gezond proberen leven. Als je het geluk hebt om lang te mogen leven, doe dat dan op een goede manier. Dan kan je er des te langer van genieten. Op mijn 21ste ben ik als zorgcoördinator gestart in de gemeenteschool De Eenhoorn, en ik doe het nog steeds. Ik heb me in mijn carrière al voor veel projecten geëngageerd. Zo heb ik leesprojecten opgestart, de kindergemeenteraad voorgezeten, het jeugdatelier opgericht, enzovoort. Ik ben dus al ver gevorderd, maar toch heb ik nog dromen. Momenteel werk ik parttime om voor mijn gezin en mijn ouders te kunnen zorgen. Maar op school mis ik daardoor veel. Dat vind ik zonde.

“Zolang ik mij goed en gerespecteerd voel op school, blijf ik er met veel liefde werken.”

Misschien droom ik er dus van om opnieuw fulltime te gaan werken. Maar ik hoop vooral dat ik het graag blijf doen. In een school merk je erg hoe de maatschappij verandert. Je krijgt te maken met nieuwe opvoedingsstijlen en nieuw beleid. Daar moet je mee om kunnen, of je de veranderingen nu goed vindt of niet. Dat is voor veel leerkrachten een uitdaging. Zolang ik mij er goed en gerespecteerd voel, blijf ik het met veel liefde doen.