Aanleg glasvezelnetwerk Fiberklaar in Kruibeke

Gepubliceerd op vrijdag 24 jun 2022 om 14:00
Fiberklaar is een nutsbedrijf dat in Vlaanderen een glasvezelnetwerk aanlegt. Fiberklaar ontwerpt, bouwt en beheert dit netwerk, waarop jij bliksemsnel en stabiel surft, streamt en tv-kijkt.

Glasvezel (ook wel ‘fiber’) laat vrijwel onbeperkt én stabiel verkeer toe in beide richtingen — dus zowel voor het verzenden als het ontvangen van gegevens. Dankzij glasvezel behoren vertragingen of haperingen voorgoed tot het verleden. Als nutsbedrijf biedt Fiberklaar zelf geen internetdiensten. Het is een open netwerk dat internetproviders kunnen huren om zo hun diensten tot bij jou te brengen.  

De aanleg gebeurt in overleg met het lokaal bestuur. Waar mogelijk worden de werken gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.

Check jouw adres

Als consument betaal je voor de aanleg en de aansluiting in jouw woning niets. Alle inwoners binnen het projectgebied krijgen dus een gratis aansluiting aangeboden, geheel vrijblijvend en zonder abonnementsverplichting. Zolang de aannemer in jouw buurt aan de slag is, kan hij relatief snel jouw aansluiting voorzien.

Wil je weten of jouw adres binnen het aansluitbaar gebied valt? Doe dan de adrescheck via fiberklaar.be/check-jouw-adres

De aannemer komt bij je langs

Aannemer Constructel inspecteert de woningen om de aanleg van het fibernetwerk voor te bereiden. Ze nemen ook graag bij jou een kijkje, om te zien hoe de glasvezelkabel het best je woning binnenkomt. Dit bezoek houdt geen enkele verplichting in. Je beslist zelf of je een fiberaansluiting laat plaatsen, met of zonder abonnement.

De Fiberklaar-technici zijn medewerkers van aannemer Constructel. Ze dragen een hesje met het Fiberklaar-logo en hebben een badge.

Vragen over fiber of over de werken?

Aannemer Constructel houdt jou voor en tijdens de aanleg op de hoogte.

Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken?

Neem dan contact op via constructel@fiberklaar.be of het gratis nummer 0800 30 113 (op werkdagen van 8 tot 16 uur). 

Meer info: fiberklaar.be 

Via https://kruibeke.onrender.com/ kan je een overzicht raadplegen over de werken die reeds zijn uitgevoerd.