Fitpoint

Inhoud

De fitpoint is een verplaatsbare en multifunctionele fitnessplek die voor jong en oud toegankelijk is. Momenteel bevindt het outdoor-fitnesstoestel zich rechts naast sporthal De Dulpop, Beekdam 1, Bazel.

Zestien oefeningen op één toestel
Het fitpoint is een multifunctioneel outdoor fitnesstoestelMet acht verschillende basisoefeningen en  zestien uitbereidingen biedt het toestel alles voor een complete workout. Je kan roeien, optrekken, twisten, bankdrukken, optrekken, pulldown, buikspieren trainen en steppen. Op het toestel staat aangegeven hoe je de oefeningen goed uitvoert en waarvoor ze zijn bedoeld. Zo zijn er oefeningen om de conditie op pijl te houden, af te vallen, fit te blijven, krachttraining, balans en coördinatie. 

Iedereen kan op elke leeftijd nog aan spierkracht winnen
Ook ouderen die graag vitaal en fit in het leven staan, kunnen op de fitpoint gezond bezig zijn. Door op latere leeftijd je spieren te trainen, verlaag je namelijk het risico op vallen en wordt je levenskwaliteit verbeterd. Onafhankelijk van je sportieve voorgeschiedenis kan je op elke leeftijd nog aan spierkracht winnen.

Samen sporten is leuker
Naast een sportvoorziening, is het fitpoint ook een ontmoetingsplaats. 8 personen kunnen er gelijktijdig oefeningen uitvoeren. Je kan dus samen met vrienden of familie sporten. Of misschien leer je wel nieuwe mensen kennen.

Mobiel
Het toestel wordt niet verankerd in de grond en kan indien gewenst vrij snel worden verplaatst.

Wat meebrengen

Sportieve kledij en sportschoeisel is gewenst.

Kostprijs

Gratis te gebruiken.

Voor wie

Vanaf 14 jaar kunnen kinderen onder begeleiding fitnessen aan de Dulpop.

Voor volwassenen individueel of met de club is het een ideale trainingsplaats.