Helpende hand in recyclagepark Rupelmonde

Gepubliceerd op maandag 28 aug 2023 om 11:59
Heb je hulp nodig om zware of onhandige stukken afval in de container te gooien? Dan kan je elke vrijdag tussen 10 en 13 uur de aanwezige wijkwerker aanspreken in het recyclagepark in Rupelmonde.

Sinds maart 2023 kan je terecht in het vernieuwde recyclagepark van Ibogem in Rupelmonde. Tijdens de verbouwingswerken onderging het park een ware metamorfose. De gratis zone is nu geĆÆntegreerd in het nieuwe park achteraan, er werden waterdoorlatende oppervlakken voorzien, een infiltratievijver... 

Dankzij deze ingrepen werd tegemoetgekomen aan de noden van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden. Het behouden van de vorige opstelling met verzonken containers was echter niet mogelijk op deze locatie. Vanuit enkele bezoekers van het recyclagepark kwam de vraag om ondersteund te worden in het gebruik van de containers, aangezien die zich nu bovengronds bevinden en enkel via een trap bereikbaar zijn. 

Daarom zal er elke vrijdag van 10 tot 13 uur een wijkwerker aanwezig zijn. Als je hulp wil van de wijkwerker, kan je die simpelweg aanspreken in het recyclagepark. Eind september wordt het project geĆ«valueerd.