Heraanleg Kruibekestraat en Rupelmondestraat in centrum Bazel

Gepubliceerd op donderdag 26 okt 2023 om 15:45
De werken starten medio 2025 en vinden plaats op de gewestweg N419 tussen de kruispunten Joris D'Hondtstraat/Kruibekestraat en Rupelmondestraat/Lamperstraat. Het brede eerste gedeelte van de Kerkstraat wordt eveneens aangepakt.

Wat houden de werken in?

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin NV en het Lokaal Bestuur Kruibeke werken samen aan de  plannen voor de volledige heraanleg van de Kruibekestraat - Rupelmondestraat in het centrum van Bazel. De werken omvatten het vernieuwen van de nutsleidingen, de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de volledige heraanleg van de bovenbouw (voetpaden, parkeervakken, groenzones, rijbaan…). De werken zullen gefaseerd doorgaan. De exacte fasering is nog niet gekend.


Planning

De (voor)ontwerpplannen worden momenteel opgemaakt door het studiebureau. Als alles volgens timing verloopt kunnen de werken midden 2025 starten.

Hinder

  • Voetgangers en fietsers (soms met de fiets in de hand) hebben steeds doorgang gedurende de werken.
  • Het openbaar vervoer zal tijdelijk omgeleid worden. De concrete omleidingsroute is nog niet gekend.
  • Ook voor wagens en zwaar vervoer zal geen doorgang mogelijk zijn. Doorgaand verkeer zal worden omgeleid. Plaatselijk verkeer zal met uitzondering van bepaalde momenten (open sleuf- en asfalteringswerken) mogelijk blijven.

Bijlagen

  • Kruibekestraat infosessie handelaars.pdf 1 Mb