Huisartsen extra hulppost

Inhoud

Extra hulppost door huisartsen

De nieuwe Huisartsenhulppost Wissekerke is een tijdelijk initiatief om het grote tekort aan huisartsen in Kruibeke op te vangen. Want terwijl het aantal inwoners de voorbije jaren gestaag groeide naar 16.965 (cijfer op 1 januari 2022), zijn er momenteel in verhouding 6 huisartsen tekort. De huisartsenkring werkte een alternatief uit dat zich sinds 5 september tijdelijk vestigt in woonzorgcentrum Wissekerke.

Voor wie?

Voor inwoners van Kruibeke, Bazel of Rupelmonde die (tijdelijk) geen huisarts in Kruibeke hebben

  •       Omdat ze op een wachtlijst staan in Kruibeke, of
  •       Omdat hun vaste huisarts zich te veraf bevindt (vb. na verhuis), of
  •       Omdat hun vaste huisarts (langdurig) afwezig is zonder vervanging, of
  •       …

Opgelet: Er wordt aanbevolen om ondertussen wel te blijven zoeken naar een definitieve huisarts, bijvoorbeeld door zich in te schrijven op een wachtlijst (contactinfo onderaan). De tijdelijke Huisartsenhulppost Wissekerke zorgt er wel voordat je ondertussen uit de nood bent en dichtbij huis geholpen worden.

Heb je wel een vaste huisarts in Kruibeke maar wens je te veranderen? Dan wordt er jou aanbevolen om je in te schrijven op de wachtlijst van de gewenste praktijk.

Door wie?

De huisartsen uit de groepspraktijken Het Stalen Gestel (Kruibeke) en ZorgSaam (Rupelmonde) zorgen voor een beurtrol in de hulppost. Men kan dus niet vooraf kiezen bij welke huisarts men terechtkomt. Bij ziekte van de huisarts van dienst, kan er helaas ook geen vervangarts voorzien worden.

Waarvoor?

WEL

  • Wel voor de klassieke huisartsenpathologie: zowel voor opvolging van reeds bestaande aandoeningen (bijvoorbeeld suikerziekte, hoge bloeddruk...) als voor de behandeling van recent ontstane problemen (koorts, pijnklachten, ziekte...).

NIET

  • Niet voor technische handelingen, zoals wondzorg, wratten, bloedafname, COVID-test, oren uitspuiten, hechtingen, preoperatieve onderzoeken… Hiervoor kan je beter (en sneller) terecht bij de verpleging van de groepspraktijken Het Stalen Gestel (Kruibeke) en ZorgSaam (Rupelmonde). 
  • Niet voor dringende hulp: ga hiervoor naar spoed.
  • Niet voor huisbezoeken. De huisartsen zijn enkel afwisselend van dienst ter plaatse, je kan geen afspraak maken of huisbezoek aanvragen.
  • Niet in het weekend, niet na 11.30 u: er is geen wachtdienst.
  • Niet voor meerdere patiënten of problematieken tegelijk: 1 afspraak = 1 patiënt = 1 probleem

Hoe werkt het?

Wie hulp nodig heeft, kan er terecht op maandag, woensdag of vrijdag tussen 08.30 en 10.00 uur. Na aanmelding om 08.30 uur aan het onthaal in woonzorgcentrum Wissekerke, ontvangt men een kaartje met een richtuur waarop een huisarts van dienst je die voormiddag kan onderzoeken. Er is voorzien in een praktijkruimte en wachtruimte op de 2e verdieping. 

Wanneer?

Op maandag, woensdag of vrijdag, telkens tussen 08.30 en 10.00 uur. Aanmelden gebeurt best om 08.30 uur.

Waar?

In woonzorgcentrum Wissekerke, Kruibekestraat 58 A, 9150 Kruibeke (Bazel)

Aanmelden aan het onthaal op het gelijkvloers, je wordt doorverwezen naar de 2e verdieping waar de praktijkruimte en wachtruimte zijn.

Er is een ruime parking naast het woonzorgcentrum.

De bushaltes De Lijn Bazel-Dorp en Bazel-Wissel zijn op loopafstand.

Wat meebrengen?

Breng zeker de identiteitskaart en eventueel klevertje van het ziekenfonds mee.

Betalen kan cash of via Payconiq.

Hoe contact opnemen?

De focus ligt op medische hulpverlening ter plaatse, daarom is er geen bereikbaarheid via telefoon of email.

Heb je een extra voorschrift nodig, of wil je een 2e consultatie om een onderzoek te bespreken, of… dan kom je gewoon een 2e keer langs tijdens de consultatie-uren op maandag, woensdag of vrijdag tussen 08.30 en 10.00 u.

Bij wie kan je nog terecht? Huisartsen Kruibeke

dr. Van Haverbeke Bart

dr. Van Landeghem Petra

dr. Rowaert Hugo

groepspraktijk Het Stalen Gestel

groepspraktijk ZorgSaam