Immowijzer

Inhoud

Weet je niet goed waar je moet zoeken naar woningen? Waar moet je allemaal op letten bij het bezichtigen van een woning? Hoe neem je het eerste contact op met de eigenaar? Wat komt er allemaal bij een verhuis kijken en hoe plan je dit best?

Wij proberen samen met jou een antwoord te vinden op deze vragen bij de immowijzer en jobwijzer in het Inloophuis Rupelmonde!

Wij wijzen jou de weg

De "immowijzer" is een samenwerking tussen het inloophuis, Sociale Dienst en GroepINTRO. Naar aanleiding van de groeiende nood aan info en ondersteuning op gebied van werken sloegen wij de handen in elkaar.

Concreet betekent dit dat je bij ons terecht kan voor individuele ondersteuning waar een coach één op één met jou aan de slag gaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn: samen zoeken naar woningen, een afspraak tot bezichtiging vastleggen, een checklist opmaken met tips over waar je best op let, etc.

Wil je liever bepaalde vaardigheden aanleren zodat je zelfstandig aan de slag kan, maar heb je nog een duwtje in de rug nodig? Dan kan je ook deelnemen aan de groepswerking waar je in kleine groep werkt rond bepaalde thema's. Dit zijn dan de workshops, die op maat worden georganiseerd.

Wat meebrengen

Op zich hoef je niks mee te brengen. Dankzij het digipunt aanwezig in het inloophuis hebben we voldoende laptops ter beschikking. Je mag natuurlijk altijd papieren meebrengen als die relevant zijn voor je hulpvragen.

Bijvoorbeeld: "ik heb een advertentie in de krant gezien waar ze een huis te huur aanbieden met 3 slaapkamers". Breng dan zeker die advertentie mee.

Meer info

Immowijzer (woonst)

Elke vierde donderdag van de maand telkens van 13u tot 16u30 te Inloophuis Rupelmonde, G. de Cremerstraat 36, 9150 Kruibeke.

Voor 2023 zijn dit de voorlopige data:

  • donderdag 28 september
  • donderdag 26 oktober
  • donderdag 16 november

Indien je wat meer wil oefenen met de opdrachten die je krijgt via de workshops of één op één begeleiding, kan je steeds terecht in ons Digipunt op maandag van 13u tot 17u.

Vraag gerust één van de medewerkers om een laptop en je kan aan de slag! Wens je op dat moment nog wat ondersteuning? Ook dat kan dankzij de digicoach en digimedewerker van het inloophuis.

Bijlagen

  • nieuwe flyer immo- en jobwijzer.pdf 297,8 Kb