Dagelijkse werking Inloophuis/Dorpshuizen

Inhoud

Een inloophuis, wat is dat nu eigenlijk?

Op verschillende locaties in de drie deelgemeenten zijn er initiatieven en 'huizen' waar je op een laagdrempelige manier terecht kan.

Zijn is één van de vaste waarden binnen onze huizen. We vinden het belangrijk om een veilige, warme omgeving te creëren waar je als bezoeker jezelf kan zijn en tot rust komt. Ontmoeting en verbinding staan hierin centraal. We voorzien daarom open momenten gekoppeld aan activiteiten. Nieuwsgierig? Neem zeker een kijkje op de maandkalender van het inloophuis in Rupelmonde of 't Klokhuis in Kruibeke onderaan deze pagina.

Naast die veilige, comfortabele omgeving streven we ook naar een plek waar evolutie mogelijk is. Evolutie in onze werking, maar ook bij onze bezoekers. Leren is dan ook één van onze waarden. Om die reden organiseren we regelmatig infosessies en workshops, maar kan je bij ons ook terecht voor laagdrempelige hulpverlening:

  • Informatie en advies
  • Administratieve hulp
  • Doorverwijzing
  • ...

Doen is voor ons ook belangrijk. Dit in de vorm van praktische steun zoals de verzorgingswinkel "De Wissewas", de mogelijkheid tot douchen en wassen of gezamenlijk activiteiten doen. Dit vertrekt vanuit het Rap op Stap-kantoor waar we gezamenlijke uitstappen organiseren aan democratische prijzen. 

Heb je interesse, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen of langs te komen op één van de locaties. 

Iedereen is welkom, tot snel!

Word vrijwilliger

In het kader van het lokaal sociaal beleid, kiest Kruibeke ervoor om in te zetten op antennepunten van de Dienst Welzijn. Op diverse locaties in de drie deelgemeenten worden initiatieven en ‘huizen’ uitgebouwd waar mensen op een laagdrempelige manier terecht kunnen. Al deze initiatieven vallen onder de professionele ondersteuning van de coördinator inloophuis, de outreached maatschappelijk werker en een heleboel vrijwilligers. Wil je graag als vrijwilliger ook je steentje bijdragen? Klik dan door op het formulier "Vrijwilligerswerk sollicitatie".

Bijlagen