Jobwijzer

Inhoud

Heb je een leuke vacature gevonden maar weet je niet goed hoe te beginnen aan je CV? Je zoekt ondersteuning bij het maken van een motivatiebrief? Hoe verloopt zo'n sollicitatiegesprek en waar kan je je aan verwachten?

Wij proberen samen met jou een antwoord te vinden op deze vragen bij de immowijzer en jobwijzer in het Inloophuis Rupelmonde!

Wij wijzen jou de weg

De "jobwijzer" is een samenwerking tussen het inloophuis, Sociale Dienst en GroepINTRO. Naar aanleiding van de groeiende nood aan info en ondersteuning op gebied van werken, sloegen wij de handen in elkaar.

Concreet betekent dit dat je bij ons terecht kan voor individuele ondersteuning waar een coach één op één met jou aan de slag gaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn: op zoek gaan naar de juiste websites voor vacatures, een motivatiebrief schrijven, een sollicitatiegesprek voorbereiden in een rollenspel, etc.

Wil je liever bepaalde vaardigheden aanleren zodat je zelfstandig aan de slag kan, maar heb je nog een duwtje in de rug nodig? Dan kan je ook deelnemen aan de groepswerking waar je in kleine groep werkt rond bepaalde thema's. Dit zijn dan de workshops, die op maat worden georganiseerd.

Wat meebrengen

Op zich hoef je niks mee te brengen. Dankzij het digipunt, aanwezig in het inloophuis, hebben we voldoende laptops ter beschikking. Je mag natuurlijk altijd papieren meebrengen als die relevant zijn voor je hulpvragen.


Bijvoorbeeld: "ik heb een interessante vacature gezien waarop ik wil solliciteren". Je brengt dan best die vacature mee zodat we jou op maat en gericht kunnen helpen.

Meer info

Jobwijzer (werk)

Elke tweede donderdag van de maand telkens van 13u tot 16u30 te Inloophuis Rupelmonde, G. de Cremerstraat 36, 9150 Kruibeke.

Voor zomer 2023 zijn dit de voorlopige data:

  • donderdag 14 september
  • donderdag 12 oktober
  • donderdag 14 december

Indien je wat meer wil oefenen met de opdrachten die je krijgt via de workshops of één op één begeleiding, kan je steeds terecht in ons Digipunt op maandag van 13u tot 17u.

Vraag gerust één van de medewerkers om een laptop en je kan aan de slag! Wens je op dat moment nog wat ondersteuning? Ook dat kan dankzij de digicoach en digimedewerker van het inloophuis.

Bijlagen

  • nieuwe flyer immo- en jobwijzer.pdf 297,8 Kb

Gerelateerde items