Kasteel Wissekerke

Inhoud

Kasteel Wissekerke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. De voorname status van Philippe Vilain XIIII en Zoe De Feltz aan het keizerrijk van Napoleon vereisten een waardige leefomgeving naar de toen heersende stijl en smaak, zoals het Empire. Deze stijlkenmerken zijn tot op heden nog steeds overheersend aanwezig in het kasteel zoals in het grote salon, de vestibule en de Egyptische zaal. Het kasteel is heringericht en is in hoofdzaak bedoeld om een tijdsbeeld weer te geven van de vroeg 19de eeuwse glorieperiode van de familie Vilain XIIII. Je bezoekt de prachtig ingerichte kamers waar de heren en dames des huizes leefden en hun gasten ontvingen. In het grote salon, de vestibule en het rooksalon kijk je gegarandeerd je ogen uit.

Project 'Van Steen tot Steen langs de Schelde'

Met dit project ontplooit kasteel Wissekerke zich tot een levend kasteel. Het zet de poorten helemaal open, naar de bezoekers en naar de ‘vrienden van het kasteel’. Die vrienden: dat zijn de doeners, denkers en creatievelingen in en rond Kruibeke. Met filmpjes en audio-opnames, kostuums of tekeningen helpen ze mee om de verhalen van het kasteel tot leven te brengen.
We tellen af naar de zomer van 2022 voor de grote start van dit project, ondertussen vind je hier alvast meer info. 
 

Corona maatregelen

  • Een bezoek aan het kasteel kan enkel via reservatie en binnen een vast tijdsblok. Reserveren doe je telefonisch, per mail of informeer je aan de balie. Geef de datum en het uur door waarop je wil langs komen, samen met het aantal personen, dan laten wij je weten of dat lukt. Een reservatie per mail voor de eerstvolgende zondag moet  binnenkomen voor vrijdag 16 u. Last minute reserveringen kunnen enkel telefonisch tijdens de openingsuren van het kasteel of ter plaatse aan de balie.
  • Er is een vast parcours uitgestippeld, dat zich beperkt tot de benedenverdieping
  • De bovenverdieping kan enkel bezocht worden op afspraak. Bezoekers krijgen dan een beperkte tijd om de kamers op de bovenverdieping te bezichtigen. Reservatie eveneens telefonisch, per mail of informeer je aan de balie.
  • Voorlopig is het kasteel gratis toegankelijk voor iedereen, ook het bezoek aan de bovenverdieping.

Meer info

Parkeergelegenheid 

  • Lange gaanweg
  • Sportcentrum De Dulpop, Beekdam 1, 9150 Bazel
  • Dorpskern Bazel