Kasteel Wissekerke

Inhoud

Kasteel Wissekerke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. De voorname status van Philippe Vilain XIIII en Zoe De Feltz aan het keizerrijk van Napoleon vereisten een waardige leefomgeving naar de toen heersende stijl en smaak, zoals het Empire. Deze stijlkenmerken zijn tot op heden nog steeds overheersend aanwezig in het kasteel zoals in het grote salon, de vestibule en de Egyptische zaal.
Het kasteel is heringericht en is in hoofdzaak bedoeld om een tijdsbeeld weer te geven van de vroeg 19de eeuwse glorieperiode van de familie Vilain XIIII. Je bezoekt de prachtig ingerichte kamers waar de heren en dames des huizes leefden en hun gasten ontvingen. In het grote salon, de vestibule en het rooksalon kijk je gegarandeerd je ogen uit.

Project 'Van Steen tot Steen langs de Schelde'

In het kader van het project 'Van Steen tot Steen' langs de schelde, is het kasteel gesloten tot de zomer van 2022. 
 
Met dit project ontplooit kasteel Wissekerke zich tot een levend kasteel. Het zet de poorten helemaal open, naar de bezoekers en naar de ‘vrienden van het kasteel’. Die vrienden: dat zijn de doeners, denkers en creatievelingen in en rond Kruibeke. Met filmpjes en audio-opnames, kostuums of tekeningen helpen ze mee om de verhalen van het kasteel tot leven te brengen.
We tellen af naar de zomer van 2022 voor de grote start van dit project, ondertussen vind je hier alvast meer info. 
  • Het toeristisch infopunt in Kasteel Wissekerke verhuist tijdens de restauratiewerken naar de bibliotheek van Bazel, Koning Astridplein 21.
  • Openingsuren: vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 u en 17.00 u.

Meer info

Parkeergelegenheid 

  • Lange gaanweg
  • Sportcentrum De Dulpop, Beekdam 1, 9150 Bazel
  • Dorpskern Bazel