Kasteel Wissekerke nu ook gratis voor inwoners van Beveren en Zwijndrecht

Gepubliceerd op dinsdag 23 jan 2024 om 11:09

Heb je vrienden of familie wonen in Beveren of Zwijndrecht? Reden te meer om hen binnenkort nog eens uit te nodigen voor een bezoekje. Want vanaf nu kan je hen gratis meenemen naar Kasteel Wissekerke. Met de fusie in zicht besliste het gemeentebestuur van Kruibeke immers om het kasteel meteen al gratis open te stellen voor de inwoners van de fusiegemeenten.

Als bezoeker kan je kiezen uit drie toffe audioverhalen. In het standaard parcours neemt burggravin Zoé de Felz  de bezoekers mee op pad doorheen de geschiedenis van de familie Vilain XIIII, het ontstaan van België, de spanningen tussen katholieken en liberalen, de internationale politiek van de eerste helft van de 19de eeuw en haar bijzondere band met Napoleon. Speciaal voor jongeren (maar ook tof voor volwassenen!) is er het muziekparcours ‘De schone schijn van de 19de eeuw op een hippe soundtrack’. Kinderen worden op sleeptouw genomen door Serafina de sfinx die de geheimen van het kasteel’ in het oor fluistert.

Om zeker te zijn dat het tijdslot waarop je wil langskomen nog beschikbaar is, reserveer je best op voorhand je plekje via  www.kasteelwissekerke.be