Kruibeke beslist definitief om door te gaan met de fusie (6 november 2023)

Gepubliceerd op woensdag 15 nov 2023 om 12:42
Alle drie de gemeenten namen de voorbije weken een definitieve beslissing rond de fusie Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht.

Als laatste van de drie gemeenten, keurde de gemeenteraad van gemeente Beveren op 14 november 2023 de fusie met Kruibeke en Zwijndrecht definitief goed. Kruibeke deed dat al eerder (op 6 november 2023) en ook Zwijndrecht zette het licht op groen op 26 oktober 2023. Daarmee is de beslissing over de fusiegemeente, die voorlopig de werknaam Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht draagt, een feit.

In een volgende stap wordt een gemeenschappelijke gemeentenaam gekozen en wordt die samen met de fusie-intentie doorgegeven aan Vlaanderen. Zij geven hun finaal fiat, waardoor de fusiegemeente op 1 januari 2025 van start kan gaan.

Ondertussen gaan de besturen verder in gesprek met elkaar om alles in gereedheid te brengen voor de nieuwe fusiegemeente.

Nieuwe naam
Een naam voor de nieuwe fusiegemeente is er nog niet. Voorlopig wordt Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht als werknaam gebruikt. Het is de bedoeling dat er via een participatietraject een nieuwe naam voor de fusiegemeente wordt voorgelegd aan de gemeenteraad ten laatste begin 2024.