Kruibeke renoveert!

BENOveren

BENOveren, dat is beter renoveren, met hogere ambities op vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Provincie Oost-Vlaanderen en Lokaal Bestuur Kruibeke willen particuliere woningeigenaars hierbij een helpende hand reiken. Er zijn 2 mogelijke stappen die je voor de renovatie van je woning kan nemen.

Gratis renovatieadvies aan huis

Als eigenaar van een woning in Kruibeke ontvang je een gratis renovatieadvies aan huis . Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen maakt dan samen met jou de huidige staat van je woning op, en stelt een stappenplan voor om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie...?

Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Renovatiebegeleiding

Als je dit wenst, kan je vervolgens ook gratis deskundige begeleiding krijgen. Onze vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Door met vele buurtbewoners tegelijk te renoveren, kan je in sommige gevallen zelfs van goedkopere prijzen genieten.

Voor Kruibeke is hiervoor de firma Denercon aangesteld.

Interesse?

Schrijf je in via de website van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

Het advies is gratis en vrijblijvend. Ook de 2e stap (de renovatiebegeleiding) is gratis. Ook na ontvangst van de offertes voor je renovatiewerken kan je nog steeds beslissen om uit het traject te stappen.

In de onderstaande infobrochure lees je meer over het project.

Meer info

Wil je graag meer gedetailleerde info of heb je een specifieke vraag. Neem gerust contact op met een van de volgende diensten. Zij helpen je graag verder.

Energieloket

Je kan voor alle vragen rond renovaties, premies, energiefacturen, .... op afspraak terecht in het gemeentelijk energieloket.

Je kan in het gemeentehuis van Kruibeke terecht bij een medewerker van Woonwijzer Waasland als je hiervoor een afspraak hebt gemaakt, elke tweede maandagvoormiddag van de maand. Als inwoner van Kruibeke kan je ook naar het zitmoment van Woonwijzer Waasland in andere gemeenten van het Waasland gaan. Waar en wanneer Woonwijzer Waasland aanwezig is, vind je op interwaas.be

Je kan bij het energieloket terecht op afspraak op de volgende momenten:

Kruibeke
Gemeentehuis, O.L.Vrouwplein 18
Elke tweede maandagvoormiddag
Beveren 
Het nieuwe gemeentehuis, Gravenplein 8
Elke woensdagvoormiddag
Hamme
Administratief centrum, Marktplein 1
Elke vierde maandagvoormiddag
Lokeren
Stadhuis, Groentemarkt 1
Elke maandagnamiddag
Sint-Gillis-Waas
Welzijnshuis (Ingang 5), Blokstraat 2
Elke vierde maandagvoormiddag
Sint-Niklaas 
Kantoren Interwaas, Lamstraat 113
Elke dinsdag en donderdag
Stekene 
Gemeentehuis, Stadionstraat 2
Elke derde donderdagvoormiddag
Temse
Administratief centrum De Zaat, Frans Boelplein 1
Elke eerste én derde maandagvoormiddag
Waasmunster
Sociaal huis, Molenstraat 41
Elke eerste vrijdagvoormiddag

Tijdens schoolvakanties kan de planning van de zitmomenten worden aangepast.

Om een afspraak te maken, neem je contact op met Woonwijzer Waasland via 03 500 47 40 of woonwijzerwaasland@interwaas.be of het webformulier in te vullen op www.woonwijzerwaasland.be.

Je vindt alle info over het energieloket Woonwijzer Waasland op www.interwaas.be/wonen.

Kruibeke renoveert! is een project van het Lokaal Bestuur Kruibeke i.s.m. het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en i.s.m. Fluvius, elektriciteitsnetbeheerder. Het project loopt tot januari 2023.

 

Bijlagen

  • 954_renovatieprojecten_Folder_A5_KRUIBEKE.pdf 2,1 Mb
  • stappenplan_kruibeke.pdf 283,7 Kb