Kunstendag voor Kinderen: Schrijf je in!

OC De Brouwerij
  • zo 21 november 2021 van 09:00 tot 12:00
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Ben je tussen 6 en 12 jaar en probeer je graag nieuwe dingen uit? Kom dan naar Kunstendag voor Kinderen en dompel je onder in de wereld van muziek, dans, theater of beeldende kunsten. Tijdens de verschillende workshops ga je volop aan het experimenteren met één van deze media. Ervaring is niet vereist, goesting wel! 

Je kan kiezen uit één van onderstaande workshops:

Muziek Elektroniek (6-9 jaar)
Elektronische klanken zijn niet meer weg te denken uit de muziek. Maar hoe werkt dat? We ondervinden aan den lijve wat een loop is en hoe delay precies werkt. Onze klanken worden de aandrijving van een heel arsenaal robots. Hoe klinkt die van jou?

Mijn papa is een klimrek (6-9 jaar)
Deze workshop is voor grote en kleine mensen. De kleintjes klauteren over de groten, de volwassenen kruipen onder de kinderen en samen maken we piramides en andere bouwsels. Spelenderwijs verkennen we de mogelijkheden van ons lichaam. Elke 'kleine mens' brengt een 'grote mens' mee.

Picasso's sculpturen (6-9 jaar)
Pablo Picasso is vooral bekend als schilder maar hij maakte ook wel duizend fantastische sculpturen. In deze workshop duiken we het atelier in en onderzoeken we verschillende materialen en technieken, met een eigen beeldhouwwerkje als resultaat.

Speechen in spandex (9-12 jaar)
Dansen is vertellen met je eigen lichaamstaal. Hoe zou je iemand al bewegend kunnen vertellen dat je verliefd bent of van chocolade houdt? Hoe kunnen we woorden of een verhaal omzetten in beweging? We gaan de uitdaging aan om al sprekend te dansen en al dansend te spreken.

Stop Motion (9-12 jaar)
En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Op het einde van deze workshop heb je een eigen animatiefilm gemaakt!

Vertel mee met Meneer Zee (9-12 jaar)
Meneer Zee leert je om verhalen in je hoofd te stampen, om ze daar vervolgens samen met alles wat er al in zit, te vermalen en fijn te stampen, te kneden, te kruiden, te kleuren, en te boetseren en ze ten slotte langs alle gaten van je lijf naar buiten te laten stromen. Ideaal voor kinderen die op voorhand al een warrig hoofd hebben.

De workshops worden gegeven door docenten van Mooss VZW, meesters in actieve kunsteducatie. De workshop van Meneer Zee wordt gegeven door Meneer Zee, Picasso's sculpturen door Gitte Vancoillie.

Schrijf je hier in!

Oproep wedstrijd: HET GROOTSTE KUNSTWERK
Ketnetwrapper en Kunstendag-ambassadeur Sander Gillis daagt je uit om creatief aan de slag te gaan met het affichebeeld van Carll Cneut. Hier kan je alle info terugvinden. 

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur dat wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media. De initiatieven in het Waasland worden ondersteund door Cultuurtuin Waas.  

Locatie

OC De Brouwerij
Onze-Lieve-Vrouwplein 18-20 , 9150 Kruibeke

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 6 tot 12 jaar

Organisatie

Lokaal Bestuur Kruibeke