Laadpalen voor elektrische wagens

Inhoud

Locaties over heel Vlaanderen vind je via http://milieuvriendelijkevoertuigen.be/laadpalen

De plaatsen zijn exclusief voorbehouden voor elektrische wagens. Wanneer je klaar bent met laden, moet je de wagen verplaatsen. Zo krijgen andere e-rijders de kans om hun auto op te laten laden. Je herkent de aan de specifieke borden en groene kleurvlakken op de grond.

Waar kan je laden?

Elektrisch laden werkt anders dan traditioneel tanken. Benzine, diesel of gas tank je onderweg, meestal als je tank bijna leeg is. Elektrisch laden doe je:

THUIS

70% van de oplaadbeurten gebeuren thuis.

Wil je een oplaadpunt installeren, contacteer je een elektricien of garagist. Kan je thuis niet opladen en is er geen (of onvoldoende) publieke laadinfrastructuur in je buurt? Dan kan je voor je 100% elektrische wagen kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via je netbeheerder: Fluvius.

OP HET WERK

20% laadt bij op het werk.

Nog geen oplaadpunt op het bedrijf? Overtuig je werkgever hierin te investeren.

ONDERWEG

Voor de overige 10% van de laadbeurten kan je gebruikmaken van een publieke laadpaal. Elke gemeente in Vlaanderen telt er minstens één. Handig om tussendoor wat bij te laden tijdens een uitstap.

Meer info

Vraag een publieke laadpaal aan voor je elektrische wagen

Ben je van plan een elektrische wagen aan te kopen of heb je er al één? Dan is dit misschien wel een bruikbare tip: via Fluvius kun je gratis een publieke laadpaal aanvragen. Er zijn wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Als je een elektrische wagen hebt maar geen oprit of garage dan is een laadpaal in de buurt noodzakelijk. Via Fluvius kun je er zonder kosten een aanvragen.

Meer info via www.milieuvriendelijkevoertuigen.be