Lokale horeca: veilige heropening op 9 juni

Gepubliceerd op woensdag 9 jun 2021 om 10:57
De horeca mag vanaf 9 juni weer volledig de deuren openen. Om de heropening te begeleiden paste de FOD Economie zijn gids met tips en enkele communicatiedragers aan. Meer info hierover en de belangrijkste maatregelen lees je hier.

Tips & communicatiemateriaal voor horecazaken

Om de restaurant- en café-uitbaters te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, paste de FOD Economie zijn 'Gids voor een veilige heropstart van de horeca' en enkele communicatiedragers (bv. affiches) aan. De gids, het actieplan luchtkwaliteit en het communicatiemateriaal zijn te vinden en te downloaden via de volgende link: https://bit.ly/gidshoreca.

Richtlijnen

  • minstens 1,5m. tussen de tafelgezelschappen;
  • max. 4 personen per tafel, behalve indien het een huishouden betreft;
  • enkel zitplaatsen aan tafel;
  • elke persoon dient aan zijn eigen tafel te blijven zitten;
  • mondmasker verplicht voor personeel;
  • mondmasker verplicht voor klanten, tenzij gedurende het aan tafel zitten;
  • bediening aan de bar niet toegestaan;
  • openingsuren zijn beperkt van 5.00 tot 23.30 u, zowel binnen als buiten;
  • het geluidsniveau binnen mag 80db niet overschrijden;
  • Met uitzondering van open terrassen is het gebruik van een luchtkwaliteitsmeter (CO2) verplicht in binnenruimten. 

Meer info

Horeca-uitbaters vinden alle details en richtlijnen op www.heropstarthoreca.be