Marktkraam standplaats

Inhoud

Onze gemeente heeft twee wekelijkse markten:

  • De wekelijkse markt in Kruibeke vindt plaats elke woensdagvoormiddag.
  • De wekelijkse markt in Rupelmonde vindt plaats elke maandagvoormiddag.

De marktleider zorgt voor de goede organisatie en opstelling van de kramen en int het standgeld volgens het belastingreglement.

Voorwaarden

  • Je bent een professionele verkoper of je bent een vertegenwoordiger met productdemonstraties.
  • Je bent in het bezit van een machtiging voor ambulante handel (leurkaart).

Procedure

Een standplaats op de wekelijkse markt kan aangevraagd worden bij de marktleider. Deze aanvraag kan via e-mail naar TD@kruibeke.be of per brief (Lokaal bestuur Kruibeke – Technische dienst, O.L.Vrouwplein 18, 9150 Kruibeke). Voor vragen kan je terecht op het nummer 03/740 02 36. 

Uitzondering:

Een standplaats tijdens de jaarmarkten in Rupelmonde en Kruibeke hoeft niet vooraf te worden aangevraagd. In Kruibeke kan men vanaf 7 u 's ochtends vrij een plaats innemen (max. 12 meter) tussen de Kapelstraat en Wissel (Bazelstraat).

Bedrag

De standgelden worden bepaald in het reglement. Er geldt ook een retributiereglement voor de aansluiting op een stroombron. 

Voor circussen gelden afzonderlijke voorwaarden en tarieven.

Op de dagen waarop jaarmarkt wordt gehouden, dienen er geen plaatsrechten te worden betaald.

Een vrijstelling van plaatsrechten wordt ook verleend aan elke vereniging aangesloten bij een erkende gemeentelijke adviesraad, wanneer zij occasioneel gebruikmaken van het openbaar domein voor het plaatsen van een tent, kraam of dergelijke.