Nieuw reglement voor ambulante handel

Gepubliceerd op maandag 23 mei 2022 om 14:50
Met het nieuwe marktreglement (sinds 1 april 2022) wil Lokaal Bestuur Kruibeke de markten nog beter verankeren in de gemeente. O.a. door winkeliers rond de markt de kans te geven op marktdagen ook een kraampje buiten te zetten. Een meerwaarde voor de markt, de winkelier én de marktbezoeker!

Ambulante handel als meerwaarde

  • De ambulante handel is een absolute meerwaarde voor Kruibeke en een mooie aanvulling op de aanwezige lokale handel. Kramen brengen een rijke variëteit aan verse en kwaliteitsvolle producten naar de drie deelgemeenten. Bovendien brengen de kramen leven naar onze kernen en versterken ze zo de lokale koopbeleving. Het aantal bezoekers bewijst dan ook dat mensen heel graag lokaal winkelen.

Wat is nieuw?

  • Om de markten in onze gemeente nog beter te verankeren, keurde de gemeenteraad op 28 maart het nieuwe Reglement voor de ambulante handel goed. Met het nieuwe reglement geven we handelszaken rond de markten op marktdagen de kans een eigen kraam of uitstalling te plaatsen aan hun bestaande winkel of etalage. Zo gaan vaste winkels en ambulante kramen nog meer hand in hand, ten voordele van onze lokaal kopende inwoners. Daarnaast bakenden we zones af waarbinnen ambulante handel buiten de openbare markten mogelijk is. Zo kunnen we kwetsbare zones als de polders steeds maximaal maximaal beschermen.

Het nieuwe reglement vind je terug op de gemeentelijke website.