naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groene stroom via groepsaankoop 2017

25 november ’16 (vr)
Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de zesde groepsaankoop voor groene energie van de Provincie Oost-Vlaanderen. Veel geïnteresseerden kunnen een lage prijs bedingen bij de leveranciers.

GROEPSAANKOOP 100% GROENE STROOM 2016 - 2017

 

Betaal minder voor groene stroom

 

Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de zesde groepsaankoop voor groene energie van de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Schrijf je vóór 9 februari in via www.samengaanwegroener.be. Inschrijven is gratis en volledig vrijblijvend. Je krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw verbruik. Vind je het voorstel interessant, dan accepteer je het aanbod tot en met 21 april. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

 

Prijs elektriciteit fors toegenomen

In de eerste helft van 2016 is de jaarlijkse elektriciteitsrekening voor gezinnen in Vlaanderen met maar liefst 286 euro gestegen. Die stijging is te wijten aan de afschaffing van gratis elektriciteit, de stijging van de bijdrage voor het energiefonds en de verhoging van het btw-tarief van 6 naar 21%.

Bovendien heeft maar liefst 63% van de inwoners van België 1 van de 10 duurste elektriciteitsproducten in België, slechts 3% heeft het goedkoopste elektriciteitsproduct. Voor aardgasproducten ligt dit respectievelijk op 44% en 5%.  Gelukkig zijn er in de eerste helft van vorig jaar 460.000 Belgen overgestapt naar een andere, goedkopere energieleverancier. Een jaar eerder waren dat er 233.000.

 

Goedkopere energie via groepsaankoop

Met deze groepsaankoop wil de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners helpen bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 9 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 33.500 Vlaamse gezinnen en bedrijven gemiddeld 218 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel weer zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden.

 

Jouw gemeente werkt mee

Ook de Kruibeke ondersteunt dit initiatief, en dit al voor de zesde keer op rij. Wie hulp wil bij zijn inschrijving, kan terecht bij het gemeenteloket. Neem zeker je laatste jaarafrekening mee! Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.

 

Meer info

Gratis infolijn: 0800 76101 (werkdagen van 9 tot 20 uur)

groenestroom@oost-vlaanderen.be

 

Gemeenteloket:

 

gemeentelijke milieudienst O.L.Vrouwplein 18, 9150 Kruibeke, tijdens de openingsuren.

Maak best op voorhand een afspraak! (tel: 03 740 02 44).

Lees meer artikels over

Meer info

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieu

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 36 90
e-mail
milieu@kruibeke.be