naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infosessies mobiliteitsplan Kruibeke

23 januari ’17 (ma)
Wilt u meer vernemen over het nieuw mobiliteitsplan? Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit op één van de infosessies. We geven tijdens de sessies meer toelichting bij het plan, de timing en de verdere aanpak.

De gemeente Kruibeke is volop bezig met het opstellen van een nieuw gemeentelijk mobiliteitsplan. Het vorige plan dateert al van 2003, tijd dus voor een grondige herziening.

 

Een gemeentelijk mobiliteitsplan is cruciaal voor de uitbouw van een duurzaam mobiliteitsbeleid. In het plan wordt beschreven hoe het beleid de groeiende mobiliteitsbehoefte van de inwoners in goede banen wil leiden. Ook in deze tweede versie van het mobiliteitsplan kiest Kruibeke voor duurzame oplossingen. Een duurzaam mobiliteitsbeleid is geen anti-autobeleid, maar een beleid dat vertrekt vanuit het STOP-principe: voorrang voor voetgangers (Stappers), fietsers (Trappers) en collectief vervoer (Openbaar vervoer). Pas daarna komt de auto (Privévervoer). Gemeenten die hun mobiliteitsbeleid vanuit dit uitgangspunt opbouwen, worden leefbaarder, veiliger en bereikbaarder.

 

In het bijgewerkt mobiliteitsplan ligt de nadruk vooral op de leefbaarheid van de dorpskernen, een actualisering van de wegencategorisering en de fietsroutenetwerken, en de uitbouw van een duurzaam parkeerbeleid.


Wilt u meer vernemen over het nieuw mobiliteitsplan? Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit op één van de infosessies. We geven tijdens de sessies meer toelichting bij het plan, de timing en de verdere aanpak.

  • Woensdag 8 februari 2017 om 19.30 u in Kasteel Wissekerke (Lange gaanweg 2-4, Bazel)
  • Woensdag 15 februari 2017 om 19.30 u in Sint-Jan Berchmansschool (Zoete Moederstraat 30, Rupelmonde)
  • Dinsdag 21 februari 2017 om 19.30 u in OC De Brouwerij (OL Vrouwplein 18, Kruibeke)


Indien u verhinderd zou zijn, kan u steeds alle documenten raadplegen op de gemeentelijke website of op de technische dienst tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Dit gedurende de periode van het openbaar onderzoek (1 februari tot en met 15 maart 2017). Gedurende deze periode kan u voorstellen,

opmerkingen of klachten over het mobiliteitsplan per e-mail zenden naar mobiliteitsplan@kruibeke.be of per brief naar ‘Inspraak mobiliteitsplan, p/a Gemeentebestuur Kruibeke, O.L.Vrouwplein 18, 9150 Kruibeke.

We hopen dat zoveel mogelijk inwoners aanwezig kunnen zijn. Om praktische redenen vragen wij u uw aanwezigheid te bevestigen uiterlijk 2 werkdagen voor de infosessie, via e-mail naar mobiliteitsplan@kruibeke.be of via tel. 03 740 02 36.

Nieuwsoverzicht
Mobiliteitsplan

Openingsuren & contact

Technische dienst gemeente

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 36
Tel. tel.
03 740 02 37
Tel. tel.
03 740 03 12
e-mail
td@kruibeke.be