naar top
Gemeente Kruibeke

01/04: Apostelbrokken - Volg live & reserveer je gratis apostelbroodje

01 april ’21 (do)
Op Witte Donderdag 1 april 2021 wordt naar jaarlijkse gewoonte de eeuwenoude traditie Apostelbrokken georganiseerd. Vorig jaar hebben we een editie moeten overslaan omwille van de uitbraak van het coronavirus. Dit jaar kan Apostelbrokken wel doorgaan, al is het op een andere manier.

Livestream

De voetwassing van de apostelen in de kerk zal plaatsvinden achter gesloten deuren en zonder publiek. Je kan de ceremonie op 1 april vanaf 15 uur via  livestream volgen via https://vimeo.com/515694744/f48c481327.

Reserveer jouw gratis apostelbroodje(s)

Er zullen geen apostelbrokken van het nieuwe balkon van ’t Stadhuys gegooid worden, maar jullie blijven niet met lege handen achter. Op 1 april (en dat is geen grap) kan je jouw eigen apostelbroodje gratis oppikken in Rupelmonde.

Reserveer hier je broodje (tot 26/3 om 14 u)!

Hedendaagse Cornelis

Cornelis Rooman was verscheidene malen baljuw, de eerste keer in 1480 en de laatste maal in 1516. Zo kunnen wij met zekerheid zeggen dat de broodbedeling reeds bestond in het begin van de zestiende eeuw.

Ben je benieuwd wie dit jaar als nieuwe ‘hedendaagse Cornelis’ wordt verkozen? Neem dan op 1 april zeker een kijkje aan ’t Stadhuys op het Mercatorplein in Rupelmonde, daar zal een banner uithangen met een foto van de nieuwe hedendaagse Cornelis.

Lees meer artikels over

Meer info

Nieuwsoverzicht