naar top
Gemeente Kruibeke

Vlaanderen Feest! Een feestcheque tot 175 euro voor jouw buurtfeest

11 juli ’19 (do)
Ook dit jaar viert Vlaanderen feest in de aanloop naar de Vlaamse feestdag op 11 juli. Ben je gangmaker van een vereniging, buurt- of wijkcomité en wil je graag een buurtfeest op poten zetten? Dan kan je een ruggensteuntje ontvangen in de vorm van een feestcheque tot 175 euro.

Aan welke voorwaarden moet mijn feest voldoen om in aanmerking te komen voor een feestcheque?

Initiatieven in het weekend van vrijdag 28 tot zondag 30 juni, de Vlaamse feestweek van donderdag 4 tot woensdag 10 juli en uiteraard donderdag 11 juli zelf.
 
Bij buurtinitiatieven is vereist dat ze alle bewoners van de straat, de straten of de wijk waarop ze zich richten, welkom zijn. Van andere activiteiten door lokale organisaties wordt verwacht dat ze geen besloten karakter hebben voor bv. alleen leden, maar een algemeen publiek uitnodigen. De initiatieven mogen geen competitief, partijpolitiek of commercieel karakter hebben. Maar verder krijgt de creativiteit van de organisatoren volop vrij baan voor de concrete invulling.
 
De mogelijke feestcheque bestaat dan uit een tussenkomst tot max. €175 in een aantal realisatiekosten na afloop. Kosten voor bv. infrastructuur en materiaal of prestatievergoedingen voor een optreden en dergelijke, komen via de feestcheque in aanmerking voor recuperatie. Uitgaven voor een natje en een droogje blijven wel voor eigen rekening van de organisator.  
 
Let op: geldige kandidaturen kunnen maar aanvaard worden zolang de voorraad feestcheques binnen het beschikbare budget strekt. De opties op een feestcheque worden daarom toegekend volgens het principe “wie eerst komt, eerst oogst”. Elk jaar overtreft de vraag al snel het aanbod. Er zeer vlug bij zijn is dus de boodschap!

Je vindt alle informatie op www.vlaanderenfeest.eu.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht