naar top
Gemeente Kruibeke

BE-Alert: alarmering bij noodsituatie - schrijf je nu in!

13 juni ’17 (di)
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Schrijf je hier in

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die zich vooraf in de getroffen zone heeft geregistreerd. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

De burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. vb. Je woont in Kruibeke en werkt in Brussel, Antwerpen, …? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.            

Inschrijven is volledig gratis.      

Registreer je vandaag nog

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be/nl. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

 

BE-Alert in 5 vragen

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die zich vooraf in de getroffen zone heeft geregistreerd. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Onze gemeente beschikt vanaf nu ook over BE-Alert.

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be/nl. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij je thuis. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Ik heb geen computer / internet ter beschikking. Kan ik me ook inschrijven?

Je bent welkom in de bibliotheek om je via een publieke computer te registreren. BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen computer of internet ter beschikking te hebben. Openingsuren en locaties bibliotheek.

Is BE-Alert gratis?

Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be/nl.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk. Na de Be-alert melding is het aangeraden om de info op www.kruibeke.be te volgen.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht