naar top
Gemeente Kruibeke

17/11: Kunstendag voor Kinderen in kasteel Wissekerke

17 november ’19 (zo)
KinderKunstenKasteel: een mondvol kunsten voor iedereen! Ridders en prinsessen kunnen aan de slag met verschillende kunstige doe-activiteiten. Ook (groot)ouders, en kleine broers en zussen kunnen zich vermaken tijdens het wachten op hun kleine kunstenaars.

Doorlopend is er een expo met nieuw werk van Pieter Gaudesaboos te bezichtigen.

 

Schrijf je koninklijke kroost in voor één van de workshops via het inschrijfformulier.

 

De workshops gaan door in Kasteel Wissekerke, Koningin Astridplein 17, Bazel.
Gelieve je auto niet te parkeren op het kasteeldomein. Er is een ruime parking voorzien aan Sporthal De Dulpop, Beekdam 1, Bazel.

 

Workshops

 

IN DE DONKERE KAMER

Onze fotograaf neemt je mee naar de donkerste kamer van het kasteel. We maken  “monogrammen”. Dat is even teruggaan naar de tijd van de analoge fotografie. We werken met lichtgevoelig papier, een ontwikkelbad, een stopbad, een fixeerbad … Voor kinderen die niet bang zijn in het duister!

 

 • Workshop 1: 10 tot 12 jaar - van 10 tot 11.30 u
 • Workshop 2: 10 tot 12 jaar - van 13 tot 14.30 u

 

EEN KASTEEL VOL PINGUINS

We komen terecht in de pinguinbioscoop! Pinguins zijn niet alleen schattig, maar ook grappig. Ze waggelen, zwemmen, duiken. Maar plots …. staan ze stil! Aan de hand van een natuurfilm ga je aan de slag om je eigen wonderlijke pinguïnwereld op papier te krijgen.

 

 • Workshop 1: 10 tot 12 jaar - van 11 tot 12 u
 • Workshop 2:  8 tot  10 jaar - van 13 tot 14 u

 

BALLET IN HET GROOT SALON

Maak kennis met ritme en beweging op een speelse en fantasierijke manier. In het Groot Salon van het kasteel leer je jouw eerste echte balletpasjes. Bestaat er een mooiere locatie om een uurtje op de tippen van je tenen te lopen?

 

 • Workshop 1: 5 tot  8 jaar - 13 tot 14 u
 • Workshop 2: 8 tot 10 jaar - 14 tot 15 u

 


HET MUZIKALE KASTEEL

De muziekbende is weer op pad en brengt het kasteel tot leven. We experimenteren er op los en maken op een speelse manier kennis met ritme en muziek. Indien je een eigen muziekinstrument hebt, mag je dit zeker meebrengen.

 

 • Workshop 1: 8 tot 10 jaar - van 10 tot 11 u
 • Workshop 2: 6 tot  8 jaar  - van 11 tot 12 u

 


REUZENDRAGEN


Kamiel de Champetter, Philomena en Grobelia…. de reuzen van het Schelleke zakken vandaag af naar het kasteel. Tijdens deze workshop kruip je letterlijk in de huid van één van de reuzen. Je leert hoe je zo’n reus moet dragen en mag zelfs hun favoriete danspasjes uitproberen. Voor jongens en meisjes met forsballen.

 

 • Workshop: 10 tot 12 jaar - van 14 tot 15 u

 

FILM IN DE TROUWZAAL - DE DRIE ROVERS

Tiffany is per koets onderweg naar het weeshuis wanneer drie woest uitziende rovers de weg versperren. Ze kan hen overhalen haar mee te nemen. Vanaf nu woont ze in het rovershol. In deze film van Hayo Freitag gaan lekker griezelen en humor steeds hand in hand. Een kostelijk ouderwets en vreugdevol sprookje over goed en kwaad met een hartverwarmend hoofdfiguurtje.

 

 • Voor kinderen van 4 tot 8jaar* - van 14 tot 15.15 u
  * Kinderen tot 6 jaar onder begeleiding van een volwassene aub.

 

KLEI-NEIG


We gaan aan de slag met luchtdrogende klei en boetseren ons eigen uiltje. Oe-Hoe? Stap voor stap maken we dit samen. Je krijgt ook nog een doosje om je uil gemakkelijk te kunnen meenemen naar huis.

 

 • Workshop 1: 5 tot  8 jaar - van 10 u tot 11 u
 • Workshop 2: 8 tot 10 jaar - van 11 u tot 12 u

 

Meer informatie via kasteel.wissekerke@kruibeke.be of via 03/740.04.00.

 

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse Minister van Cultuur dat wordt georganiseerd door het departement Cultuur, Jeugd en Media.

Nieuwsoverzicht
Kunstendag voor Kinderen

Openingsuren & contact

Kasteel Wissekerke

adres
Koningin Astridplein 179150 Bazel
Tel. tel.
03 740 04 00
e-mail
kasteel.wissekerke@kruibeke.be

Deel deze pagina