naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kokerbrug Dijkstraat vernieuwd: doorgang open sinds 14/7

15 januari ’18 (ma)
De gemeente en de provincie Oost-Vlaanderen hebben de kokerbrug van de waterloop De Vliet vernieuwd. De doorgang ter hoogte van de Dijkstraat is terug open.
Wat is er gebeurd?

Om een betere afwatering van De Vliet, ter hoogte van de Dijkstraat, te bekomen werd de bestaande koker vernieuwd.  Het bodempeil van de nieuwe koker werd verlaagd en lokaal werden de taluds beschermd met schanskorven. Deze ingrijpende werken zijn gestart midden april 2018.

Tijd voor de afwerking

De graafwerken zijn voorbij en de doorgang door de Dijkstraat is terug open sinds midden juli. Dit betekent dat er geen omleiding meer loopt via de Blauwe gaanweg en de Polders van Kruibeke. Er loopt nu ook terug water door de Vliet, waardoor de getijdenmolen terug voorzien wordt van de nodige watertoevoer om te malen.

Na het bouwverlof, vanaf 6 augustus, zal het wegdek ter hoogte van de brug nog een nieuwe asfaltlaag krijgen en wordt het bestaande voetpad aan het begin van de Dijkstraat verlengd tot aan de brug. Deze werken zullen weinig hinder veroorzaken, er is steeds doorgang voor plaatselijk verkeer mogelijk.

 

Onderaan bij de downloads vindt u een samenvatting van de ingrepen terug.

Meer info

Nieuwsoverzicht
Wegenwerken-web

Openingsuren & contact

Technische dienst gemeente

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 36
e-mail
td@kruibeke.be

Deel deze pagina