naar top
Gemeente Kruibeke

Rivierpark Scheldevallei feestelijk van start

13 februari ’18 (di)
Op 29 januari 2018 werd de start van het Rivierpark Scheldevallei gevierd, met ondermeer ministers Joke Schauvliege en Ben Weyts. Vertegenwoordigers van alle partners ondertekenden het oprichtingscharter. Voor onze gemeente nam schepen Erik Blommaert de honneurs waar.

Uit de grote opkomst bleek hoe sterk het engagement is bij alle partners. Verenigd in hun trots op onze Scheldevallei, een verborgen parel met prachtige open ruimte, natuur en erfgoed. Om die helemaal tot hun recht te laten komen, bundelen 36 partners de komende jaren hun krachten. Daarbij zullen ze onder meer hun pijlen richten op de Polders van Kruibeke.

 

“Door de ruimtelijke ontwikkeling van het hele gebied op elkaar af te stemmen, zal de regionale aantrekkingskracht van de hele streek versterkt worden, alsook haar imago en identiteit”, aldus Vlaams minister Joke Schauvliege. Haar departement Omgeving ondersteunt RIVIERPARK SCHELDEVALLEI met een subsidie van 300.000 euro.

 

In 2020 staat de grootse lancering van het RIVIERPARK gepland. Dan openen 3 prachtige kastelen hun poorten om natuurliefhebbers van heinde en verre te verwelkomen. De volledige ontplooiing van de Scheldevallei tot toplocatie om te leven en te beleven vraagt tijd tot 2030.

 

Info: www.scheldesterkmerk.be

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht