naar top
Gemeente Kruibeke

Oosterweelwerken op Linkeroever en Zwijndrecht

21 maart ’18 (wo)
De snelweginfrastructuur op de linkeroever wordt volledig heraangelegd. Dit zorgt voor een hogere verkeersveiligheid, een betere verkeersdoorstroming en een verhoging van de leefbaarheid.

 

De Oosterweelverbinding is onderdeel van het Masterplan 2020 van de Vlaamse overheid. Dat plan bevat een heleboel maatregelen die de verkeershinder, de ongevallen en de leefkwaliteit in en om Antwerpen moeten aanpakken. Daarbij wordt ingezet op alle vervoersmogelijkheden: het openbaar vervoer, voetgangers en fietsers, het verkeer over water én het wegverkeer. 

De Oosterweelverbinding maakt de Ring, de R1, volledig rond. Linkeroever, de haven, het Eilandje, Merksem en de omgeving rond het Sportpaleis, komen zo in verbinding met elkaar. De Oosterweelverbinding zorgt voor vlotter en veiliger verkeer op de Antwerpse Ring en minder sluipverkeer op de lokale wegen. In de omliggende woonwijken verbetert de luchtkwaliteit, vermindert de geluidshinder en komt er meer open ruimte en groen.

Wat houden de Oosterweelwerken op Linkeroever in?

Begin februari werd de schop in de grond gestoken voor de werken aan de Oosterweelverbinding op Linkeroever en in Zwijndrecht. De afgelopen maanden maakte de aannemer het projectgebied bouwklaar, zodat in september de eerste grote werken zijn gestart. Denk maar aan het grote P+R-gebouw aan de Blancefloerlaan. De werken op de snelwegen starten in de lente van 2019.

De werken in een notendop

Met deze werken worden de op- en afritten in dit gebied grondig aangepakt. Zo verminderen de files, verdwijnt het sluipverkeer uit de woonwijken en verhoogt de verkeersveiligheid. Met nieuwe fietspaden, -bruggen en -tunnels kan je je als fietser veilig en vlot verplaatsen in deze omgeving. Een nieuw P+R-gebouw vormt een comfortabel overstappunt voor pendelaars. Zij zetten van hieruit hun tocht verder met de tram of met de fiets, en geraken zo sneller op hun bestemming in de stad of in de haven.

Het geluid van het snelwegverkeer wordt verminderd met stille bermen. En de talrijke groengebieden die vandaag van elkaar gescheiden worden door snelwegen, worden opnieuw verbonden door ecoducten en ecotunnels. Zo verbetert de leefbaarheid voor mens en dier.

De concrete fasering?

Lees de concrete timing per fase hier.

Op de hoogte blijven?

Surf naar de website oosterweelverbinding.be/linkeroever en schrijf je in op de digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over de Oosterweelverbinding.

Meer info

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Technische dienst gemeente

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 36
e-mail
td@kruibeke.be

Deel deze pagina