naar top
Gemeente Kruibeke

Oosterweelwerken op Linkeroever en Zwijndrecht

21 maart ’18 (wo)
De snelweginfrastructuur op de linkeroever wordt volledig heraangelegd. Dit zorgt voor een hogere verkeersveiligheid, een betere verkeersdoorstroming en een verhoging van de leefbaarheid.

 

De Oosterweelverbinding is onderdeel van het Masterplan 2020 van de Vlaamse overheid. Dat plan bevat een heleboel maatregelen die de verkeershinder, de ongevallen en de leefkwaliteit in en om Antwerpen moeten aanpakken. Daarbij wordt ingezet op alle vervoersmogelijkheden: het openbaar vervoer, voetgangers en fietsers, het verkeer over water én het wegverkeer. 

De Oosterweelverbinding maakt de Ring, de R1, volledig rond. Linkeroever, de haven, het Eilandje, Merksem en de omgeving rond het Sportpaleis, komen zo in verbinding met elkaar. De Oosterweelverbinding zorgt voor vlotter en veiliger verkeer op de Antwerpse Ring en minder sluipverkeer op de lokale wegen. In de omliggende woonwijken verbetert de luchtkwaliteit, vermindert de geluidshinder en komt er meer open ruimte en groen.

Wat houden de Oosterweelwerken op Linkeroever in?

  • De heraanleg van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever (knoop van de E34 met de R1)
  • De heraanleg van het knooppunt Antwerpen-West (knoop van de E17 met de R1)
  • De aanleg van een nieuwe verbindingsweg langsheen de E34 en de E17 met aansluitingpunten vanaf de Pastoor Coplaan, de Blancefloerlaan en de Canadastraat.
  • De heraanleg van het bestaande aansluitingspunt aan de Pastoor Coplaan in Zwijndrecht.
  • De heraanleg van het bestaande aansluitingspunt aan de Canadastraat in Waaslandhaven-Oost.
  • De aanleg van een aansluitingspunt aan de Blancefloerlaan via een noordelijke en zuidelijke aansluitingslus. In de zuidelijke aansluitingslus komt een park&ride met plaats voor 1500 voertuigen en een nieuwe tramkeerlus.
  • De aanleg van nieuwe en aanpassing van bestaande fietsinfrastructuur.

Op maandag 19 maart 2018 werden de geplande Oosterweelwerken op Antwerpen Linkeroever toegelicht door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

Indien je niet aanwezig kon zijn of je wenst de informatie nog eens door te nemen, dan kan je deze terugvinden in de bijgevoegde presentatie.

Meer info

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Technische dienst gemeente

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 36
Tel. tel.
03 740 02 37
Tel. tel.
03 740 03 12
e-mail
td@kruibeke.be