naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe wet beschermt je privacy beter

22 mei ’18 (di)
Sinds 25 mei 2018 geldt een verstrengde Europese privacywetgeving, ook gekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR). Sinds die dag geldt er binnen de Europese Unie nog slechts 1 privacywet in plaats van 28 verschillende.


Dankzij GDPR worden persoonsgegevens voortaan met meer zorg behandeld en verwerkt. Ook de gemeente- en OCMW-diensten beschikken over heel wat persoonlijke informatie. We engageren ons om deze info voortaan nog beter te beschermen. Je leest op www.kruibeke.be/privacy hoe we dit concreet doen.

Als burger heb je inzagerecht in de gegevens die over jou bewaard worden. Je mag vragen om ze aan te passen en om ze te verwijderen (indien mogelijk). Je gegevens mogen enkel gebruikt worden voor de afgesproken dienstverlening. Voor elk extra gebruik moet weer toestemming gevraagd worden.

Uiteraard gelden deze rechten enkel voor jouw eigen persoonsgegevens.


Wil je nog meer weten? Kijk dan eens op www.privacycommission.be/nl of www.ikbeslis.be (voor jongeren).

Op 19 juni 2018 organiseren we een infosessie voor de gemeentelijke adviesraden. De betrokken verenigingen ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. 

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 53
e-mail
communicatie@kruibeke.be