naar top
Gemeente Kruibeke

Niet-dringende interventies brandweer

04 juli ’18 (wo)
Niet-levensbedreigende situaties zoals wespen, wateroverlast of stormschade kan je handig en snel melden via de e-loketten van de Hulpverleningszone Waasland.
Wespenseizoen

Jaarlijks krijgen de brandweerposten van het Waasland meer dan 2700 meldingen voor het verwijderen van wespennesten, dit allemaal tussen mei en oktober. Ook voor de medewerkers van de meldkamer is dit een zeer drukke periode. Naast de prioritaire opdrachten (ambulance, brand, ongelukken,…) moeten zij ook deze oproepen verwerken.

Daarom werd het e-loket ‘wespen’ in het leven geroepen. Je kan daar op een makkelijke manier alle gegevens invullen voor het verwijderen van een wespennest. Je gegevens komen automatisch in het systeem, waardoor het verwijderen van jouw wespennest mee op de takenlijst komt van de brandweermannen en –vrouwen. Je wordt dan zo snel als mogelijk geholpen.

Opgelet: het verwijderen van wespennesten is niet gratis!

Stormschade en wateroverlast

Niet enkel voor wespen werd een e-loket voorzien. Ook voor stormschade en wateroverlast kan je terecht op de website van de hulpverleningszone. Op momenten van waternood zijn de meeste telefoonlijnen bezet. Ga gerust naar de website om het online formulier in te vullen. Je wordt minstens even snel geholpen dan wanneer je jouw geval telefonisch doorgeeft.

Nog niet online?

Geen toegang tot een computer met internet? Geen nood, de brandweer is nog steeds telefonisch bereikbaar. De post Kruibeke bereik je via 03 502 09 40.

De algemene regel is nog steeds dat wanneer het echt dringend is, iets waardoor een burger in gevaar kan komen, je nog steeds belt naar het nummer 112. Dit voor alle brandweer- en ambulanceoproepen.

Lees meer artikels over

Meer info

Nieuwsoverzicht