naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beleef Open Monumentendag in Kruibeke

24 juli ’18 (di)
Vier de monumenten van Kruibeke met een bezoek aan het Kasteel Wissekerke, de Getijdenmolen, de CNR loods en de Posterij.

BAZEL : KASTEEL WISSEKERKE - Koningin Astridplein 17

Moordspel – Cluedo “Wie heeft de tuinman vermoord?"

Interactieve rondleiding voor tieners en jongvolwassenen.

De tuinman is vermoord. Aan de hand van een Cluedo-spel maak je kennis met het kasteel en ontdek je wie, op welke plaats en met welk voorwerp de tuinman vermoord werd.

Start Cluedo-spel: 11 uur en 14.30 uur

Duur: +/- 80 min.

Max. aantal deelnemers per groep: 15 personen. Reservatie is aan te raden via e-mail: kasteel.wissekerke@kruibeke.be

 

Rondleidingen met gids

Luister met de groep naar de adellijke verhalen of de roddels van de bediende. Loop door de prachtige vertrekken waar de kasteelheren en -dames hun dagen vulden. Volg het doen en laten van het personeel van in de middeleeuwse kelders tot helemaal naar de zolder.

Start rondleidingen: 10.30 uur – 11.30 uur – 14 uur – 15 uur en 16 uur

Duur: +/- 45 min.

 

Ontdek de schatten van Vlieg in Kasteel Wissekerke

Gezinsspeurtocht in het Kasteel Wissekerke. Samen met kinderen van 6 tot 12 jaar beleef je een zoektocht naar de Schatten van Vlieg. Volg het tastparcours en als je de schat vindt, maak je kans op een prikkelende prijs. Via verborgen gangetjes kom je meer te weten over het leven in het kasteel.

Doorlopend van 10.30 uur tot 17 uur

De kelder en de bovenverdieping zijn beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor minder mobiele bezoekers.

 

RUPELMONDE

-- CNR-loods-- Scheepsbouwersstraat 16 

Tijdens het 'Weekend op de Helling' wordt er in de CNR-loods een opendeurweekend georganiseerd. Je ziet er hoe aan oude houten platbodems wordt gewerkt. Het varend monument de hengst D'n Bruinen zal rondvaren op de Schelde. Tolerant vzw is een vereniging die zich al bijna 20 jaar inzet voor behoud van nautisch varend erfgoed.

Van 12.00 tot 18.00 uur


-- De Posterij—Mercatorplein 6 

Tentoonstelling van religieuze kunstwerken van kunstenaar/pater Wilfried Joye. Aansluitend is er een openstelling van het gerestaureerde kerkgebouw van Rupelmonde.

Van 14.00 tot 18 uur

--De Getijdenmolen—Nederstraat 2

Stap binnen in een florissant stuk geschiedenis waar handel, ambacht, technologie en natuur hand in hand gaan. Ontdek hoe het tij vanuit de Noordzee hier het malen van graan mogelijk maakte, hoe deze molen werkt, wat het verschil is tussen meel en bloem, hoe doordrongen onze taal is van molenwoorden en ... dat er af en toe zelfs nog gemalen en gezonden wordt. Een bezoek is dan ook koren op de molen voor zowel volwassenen als kinderen. Tot eind september is hier ook een unieke expo over de geschiedenis van de graventoren te zien.

Van 11.00 tot 17 uur

Het geplande maalmoment in de Getijdenmolen tijdens Open Monumentendag kan helaas niet door gaan.

Nieuwsoverzicht